'Bitcoin Saadet Zinciri' ile 24 Milyon Liralık Vurgun Yaptılar

TAKİP ET

İstanbul'da Bitcoin üzerinden 'saadet zinciri' kuran şahıslar 328 kişiyi 24 milyon lira dolandırdı.

İstanbul'da "Bitcoin üreteceğiz" diyerek kurdukları 'piramit' sistemiyle yüksek kazanç vadeden şebeke, 328 kişiyi dolandırarak 24 milyon lira vurgun yaptı. İstanbul merkez olmak üzere 15 ilde düzenlenen operasyonda 19 şebeke üyesi yakalanıp gözaltına alındı.

Dolandırıldıklarını anlamaları üzerine emniyete şikayette bulunan mağdurlar, Bitcoin üretmek için sistem kuran kişilere para verdiklerini ve sisteme yatırım yapmaları için getirdikleri her 2 kişi için kripto para alacaklarının vadedildiğini belirtti. Ancak, sistem böyle işlemedi ve yeni gelen her 2 kişi için vadedilen paraların dijital cüzdanlara yatırılması gerekirken şebekenin cüzdanında kaldı.

Yapılan soruşturma kapsamında, dolandırıcıların katılım için belirledikleri paraları şebekeye verdikleri ve klasik bir 'saadet zinciri' taktiği olarak ilk başta bir kaç kez para aldıkları ancak ilerleyen süreçte para alamadıkları belirlendi. Polis tarafından aynı yöntemle 328 kişinin dolandırıldığı belirlendi ve şebekenin 37 üyesini tespit edilip harekete geçildi Araştırmaların ardından bu sabah İstanbul merkezli Ankara, İzmir, Antalya, Mersin, Bursa, Balıkesir, Manisa, Konya, Samsun, Van, Nevşehir, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya’da düzenlenen baskınlarda şebeke mensubu 19 şüpheli ekiplerce yakalanıp gözaltına alındı.

 

kripto para bitcoin saadet zinciri dolandırıcılık vurgun 24 milyon lira 328 kişi dolandırıldı polis gözaltı yakalandılar