Bıttım Sabununun Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar? Kullanımı

TAKİP ET

Bıttım sabunu Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin Siirt yöresinde yetişen bıttım meyvesi ve özünden üretilen mucizevi, doğal bir üründür.

Bıttım sabunu Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin Siirt yöresinde yetişen bıttım meyvesi ve özünden üretilen mucizevi, doğal bir üründür. İçeriğinde herhangi bir kimyasal madde barındırmayan doğal içerikli sabun günümüzde sıklıkla tercih edilir. Saçlar üzerindeki mucizevi etkisiyle uzmanlar tarafından önerilen doğal sabunun her geçen gün kullanımı artmaktadır. Kepek önleyici etkisi, zengin vitamin ve mineral değerleri sayesinde saç ve cilt sağlığınızı korur. Saç dökülmelerine karşı etkili çözüm olup saç köklerini canlandırarak saçların daha gür, sağlıklı şekilde çoğalmasına yardım eder.

Bıttım Sabununun Faydaları Nelerdir?


Bıttım sabununun faydaları içeriğindeki antiseptik özelliği, cilt sağlığını koruyan mantar, sivilce, egzama, yara gibi tahrişleri önleyen yüksek etkisi ile dikkat çeker. Yapılan araştırmalara göre içeriğinde %47 oranda bıttım meyvesi bulunan doğal ürün yüksek yağ oranına sahiptir. Bıttım sabunun faydalarından bazıları şunlardır:

Saçların yağ dengesini koruyarak oldukça hızlı, gür, doğal şekilde uzamasına yardım eder. 

İçeriğinde pigmentasyon beyaz saçlar için idealdir. 

Uzun süreli kullanımında dahi saçları kökten uca beslediği cilt, saç sağlığını koruduğu gözlenmiştir. 

Hidrasyon etkisi ile saç ve cildinizi neme doyuran özel bakım ürünü kuru saçlar için önerilir.  

Kuru saçlara yağ desteği sunarak nemlendirici etkisiyle saçların daha ipeksi, yumuşak, canlı ve gür görünmesine yardım eder. 

 

Bıttım Sabunu Ne İşe Yarar?

Bıttım sabununu kullananlar günümüzde giderek artış gösteren popüler sabunu uygulama sonrasındaki mucizevi etkisini gözle görülür derecede fark ederler. Saç derisindeki gözenekleri açarak hava almasını sağlayan özel bakım ürünü, aynı zamanda açılan gözeneklerde enfeksiyon ve bakteri oluşumunu giderir. Sadece fiziksel rahatsızlıklarda değil sedef hastalığının yarattığı etkileri de en az seviyeye indirerek cilt lekelerini ortadan kaldırır. Sivilce, akne, mantar, alerjen, kaşıntı oluşumunu gideren özel üretim natürel sabun saç moleküllerine etki ederek saçları derinlemesine besler. Saçların oldukça sağlıklı, hoş, canlı, parlak görünmesini sağlar.


Bıttım Sabunu Nasıl Kullanılır?


Bıttım sabunu kullanımı oldukça pratik olup yüz ve cilt bölgesi iyice köpürtüldükten sonra bol duru su ile durulanmalıdır. 100 doğal zeytinyağı içeren etkisiyle cilt ve saç üzerindeki mucizevi etkisini ilk kullanımdan itibaren hemen gösterir. Son zamanlarda giderek popüler hale gelen özel bitki özlü sabun, kahverengi kabuğa sahip yabani bir fıstık bitkisinden üretilir. Menengiç ve zeytinyağı ağacıyla birleştirilerek size özel üretilen bıttım sabunu Mardin'de doğmuş olsa da Siirtle özdeşleştirilmiş ve bu bölgede popülerlik kazanmıştır. Saç dökmeyen, kepek önleyici etkisiyle de ön plana çıkan özel bakım sabunu, düzeni ve periyodik olarak kullandığınızda saç ve cildinizin oldukça yumuşak, canlı, ışıltılı bir görünüme kavuşmasını sağlar.

Bıttım Sabunu Günde Kaç Kez Kullanılır?

Bıttım sabununun gün içindeki kullanımı en az 2 ya da üçtür. Düzenli olarak sabah, öğle, akşam olarak kullanılması tavsiye edilmekte olup suyla köpürterek cilde hassas, nazik şekilde masaj yapılmalıdır. Yıkama işlemi sonrasında bol duru su ile durulayarak temizleme işlemini pratik, sağlıklı sorunsuz şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Uygulama sonrası saç ve cilt sağlığı üzerindeki iyileştirici, özel bakım etkisini gözü görülür derecede fark edebilirsiniz. Saça ve cilde canlılık, parlaklık, yumuşaklık kazandıran özel bakım sabunu saç ve cildinize parlaklık kazandırır. Yağ dengeleyici özelliğe sahip cilt hücrelerini yenileyerek saç köklerini güçlendirir. Kuruyan saçları canlandırarak neme doyurur.

Bıttım Sabununun Zararları Nelerdir?

Bıttım sabununun zararları ve yan etkilerinden korunmak için saçı duruladıktan sonra saç kremi kullanmalısınız. Faydaları saymakla bitmeyen bıttım sabunu saç ve cilt bölgesine hassas şekilde uygulanmalıdır. Göze kaçan bıttım sabunu kısa süreli bile olsa gözlerin yanmasına neden olabilir. Cilt üzerinde zengin mineral, vitamin, asit özelliği sunan bıttım sabunu saçlar için haftada 2-3 kez, cilt için her gün düzenli ve periyodik olarak kullanılmalıdır.

Bıttım Sabununun Fiyatı Ne Kadar?

Bıttım sabununun satış fiyatı 20 TL ile 238 TL arasında değişmektedir. Üretiminde kullanılan malzeme, marka kalitesi ve miktarına göre fiyatları da değişkenlik gösterir. Vücudun her bölgesine uygulayabileceğiniz bıttım sabununun düzenli kullanımı sonrasında cilt renk tonunu açtığı gözlenmiştir Cilt üzerindeki yüksek peeling etkisi ile dikkat çeken bıttım sabunu cilt kusur ve pürüzlerini ortadan kaldırarak cilt hücrelerini yeniler, derinlemesine besler. 

bıttım sabunu bıttım sabununun faydaları bıttım sabunu ne işe yarar bıttım sabunu nasıl kullanılır