Bizde Tam Kapanma Beklenirken, Yeni Zelanda'da Maskesiz, Mesafesiz Konser Düzenlendi

TAKİP ET

Çin virüsüyle mücadelede en başarılı ülkelerden biri olan Yeni Zelanda'da 50 bin kişilik ve kısıtlamasız bir konser düzenlendi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pazartesi günü tam kapanmaya gidileceğini açıklayacağı iddiaları artık kulislerde iyiden iyiye seslendirilmeye başlarken Yeni Zelanda ve İsrail gibi ülkelerden salgıına karşı zafer görüntüleri gelmeye devam ediyor.

İlk vakalar görüldüğü andan itibaren sıkı tedbirleri uygulamaya koyarak sınırlarını kapatan ve vatandaşını maddi anlamda destekleyen Yeni Zelanda'da son 24 saatte 1 virüs vakasının tespit edildiği bildirildi.

Salgının başlamasından bu yana toplamda 26 kişinin yaşamını yitirdiği ülkede toplam 2 bin 601 vaka bildirilmişti. Salgının kontrol altına alındığını bildiren Başbakan Jacinda Ardern, Avustralya uçuşlarındaki karantina zorunluluğunun kaldırıldığını belirtmişti.

Salgına karşı zaferini ilan eden ülkenin en büyük stadyumu Eden Park'ta "Six60" müzik grubu konser verdi. Maske ya da sosyal mesafe gibi zorunlulukların uygulanmadığı konsere yaklaşık 50 bin dinleyicinin katıldığı belirtildi.

Bizde Tam Kapanma Yeni Zelanda'da Maskesiz Mesafesiz Konser