BJK Divan Kurulu Başkanı Yamantürk'ten Dikkat Çekici Ethem Sancak Yorumu

TAKİP ET

Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk'ün AKP'den Vatan Partisi'ne geçen Ethem Sancak'la ilgili bir soruya verdiği cevap dikkat çekti.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, kulübün TMSF'ye düşmesi halinde satın almak istediğini söyleyen Ethem Sancak için dikkat çekici bir yorum yaptı.

"Biz İngiltere Değiliz"

Göztepe kulübünü Danimarkalı bir yatırımcının satın aldığını belirten Yamantürk, bazı toplumların bu durumları kabul edebildiğini hatıratarak "Ama biz İngiltere değiliz" dedi. Sömürge kültürü olan toplumlar için bunu anlamanın kolay olabileceğini ancak Türkiye'de böyle bir kültür olmadığını belirten Yamantürk, "Başkalarıyla yaşamaya alışığız ama kimseyi sömürmemişiz, eşit şartlarda yaşamışız. Camia ‘Biz sizi istemiyoruz, kulübümüzde Arapça konuşulmasında bir beis görmüyoruz’ derse ona da yapacağımız bir şey yok" ifadelerini kullandı.

"Burada Ay Yıldız Var, Arap Bayrağı Yok"

Ethem Sancak'ın TMSF'ye düşmesi durumunda kulübü satın almak istediğini açıklamasına yönelik yorum yapan Yamantürk, "Ethem Sancak’ı yönetimin disipline verdiğini duyduk. Ama bence önemli olan toplum, bu gibi insanları içine kabul ederken daha dikkatli olmalı. Kimin kayığına binerse onun küreğini çeken insanların Beşiktaş’ta yeri olmamalı. Bana Türk demeyin, ben Arap’ım, utanırım' deyip de arkasında aslan gibi Türk koruma polisiyle İstanbul’un ortasında dolaşan insanları Beşiktaş’ta yeri olmamalı. Burada ay-yıldız var, Arap bayrağı yok" diye konuştu.

tevfik yamantürk bjk beşiktaş divan kurulu başkanı yamantürk ethem sancak dikkat çekici yorumu kimin kayığına binerse onun küreğini çeken insanların beşiktaş a yeri olmamalı