Blinken İsrail'in 'Uluslararası Hukuka Göre' Kendini Savunduğunu İddia Etti

TAKİP ET

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Orta Doğu turu kapsamında geldiği Kudüs'te açıklamalarda bulundu. Blinken, İsrail'in 'Uluslararası Hukuka göre' kendini savunduğunu İddia Etti

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kudüs'te İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve İsrail'in Savaş Kabinesi ile bir araya geldi. Görüşmeden sonra açıklamalarda bulunan Blinken, İsrail'in ''uluslararası hukuka uygun olarak'' kendisini savunma hakkına sahip olmasını desteklediklerini ancak İsrail'in sivillerin zarar görmesini önlemek için her türlü tedbiri alması gerektiğini belirtti.

Gazze'nin güneyine gerçekleştirilebilecek olası operasyon hakkında da konuşan Blinken, operasyon öncesinde buradaki sivillerin korunması ve ihtiyaçlarının dikkate alınması gerektiğini belirtti. Netanyahu, görüşme öncesi Blinken'ın da katıldığı Savaş Kabinesi toplantısında abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarda "bir sonraki aşamayı" görüşmek istediğini belirtmişti.

Beyaz Saray'dan Ateşkes Açıklaması

Beyaz Saray bugün yaptığı açıklamada, Gazze'de kalıcı bir ateşkesi desteklemediklerini ancak 7 günlük ateşkesin daha fazla uzatılmasını görmek istedikleri ifade edildi ve ateşkesin uzatılması konusunda çalışmalarına devam edecekleri aktarıldı. Yapılan açıklamada İsrail'in, ateşkes sona erdiğinde Gazze'de ki operasyonlarına devam edeceğini belirten Beyaz Saray, İsrail'in Hamas'ın peşinden gitme "hakkı ve sorumluluğu" olduğunu ifade etti. ABD'nin İsrail'i desteklemeyi sürdüreceğini, Gazze'nin güneyindeki sivillerin korunması ve zarar görmemesi için "uygun güvenlik tedbirlerinin" alınması gerektiği de ifade edildi.

israil Blinken gazze Ateşkes