Bloomberg: Erdoğan'a Destek En Düşük Seviyede

TAKİP ET

Bloomberg, son dönemde yapılan anket sonuçlarını değerlendirerek Erdoğan'a desteğin 'tüm zamanların en düşük seviyesine' indiğini yazdı.

ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg, Türkiye’de son dönemde yapılan MetroPOLL anket çalışmalarını inceledi. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verilen desteği inceleyen  Bloomberg, “Ekonomik kriz büyürken, Erdoğan’ın anket oranları bütün zamanların en düşük seviyesinde” başlıklı haberde “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP’sine destek geçen ay, bütün zamanların en düşük seviyesine indi, ankete katılanlar bunda hükümetin ekonomiyi yönetmedeki sorunları neden olduğunu söyledi” ifadesine yer verdi.

Geçmişte AKP'ye oy veren kesimin artık AKP'den uzaklaştığını yazan Bloomberg, “Erdoğan, bireysel olarak da anketlerde geriye düştü. Ankete katılanlara göre Erdoğan ile cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki potansiyel rakipleri arasındaki popülarite aralığı açılıyor” ifadesini kullandı.

Bloomberg, “Anket şirketlerine göre artan enflasyon, yüksek işsizlik ve corona virüsü kısıtlamaları, AKP’nin seçmen tabanından kaybettirdi” şeklinde bir ifade kullandı.

Muhalefet Partileri Seçmenin Yuvası Değil

AKP'nin oy oranının düştüğünü ancak muhalefet partilerinin de seçmen için yeterli olmadığını belirten Bloomberg, 'muhalefet partilerinin de büyük ihtimalle Türkiye’nin geleceğine karar verecek seçmen için bir yuva olmadığını' yazdı.

Bloomberg, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın 10 puan farkla Erdoğan'ın önünde olduğunu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de az bir farkla Erdoğan’ın önünde olduğunu belirtti. Ancak Bloomberg'e göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın gerisinde kaldı. 

bloomberg erdoğan destek en düşük seviye anket sonuç ekonomik kriz pandemi