Bloomberg: Türk SİHA'ları Libya ve Azerbaycan Çatışmalarının Kaderini Değiştirdi

TAKİP ET

ABD merkezli Bloomberg gazetesi, Azerbaycan'ın işgal altındaki Dağlık Karabağ topraklarının çoğunu kurtardığı çatışmaların kaderini Türk SİHA'larının değiştirdiğini yazdı.

ABD merkezli ekonomi gazetesi Bloomberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın sahibi olduğu Baykar'ın ürettiği SİHA'ların Libya ve Azerbaycan'daki çatışma alanlarının kaderini değiştiren bir etkiye sahip olduğunu yazdı.

Bloomberg, 'Bayraktar TB2'lerin geçen yıl Ankara'nın çatışmaların gidişatını müttefiki Trablus ve Bakü idarelerinin çıkarına değiştirirken yıkıcı etki yarattığını' dile getiren Bloomberg, "Bayraktar, Erdoğan’ın Türkiye’nin askeri güç yansıtmasını kendi kendine daha yeterli hale getirme hırsını paylaşıyor. İkisinin yerli malı sistemi öne itmeleri, Ankara'yı huzursuz yeni ittifaklar ve geleneksel NATO ortaklarıyla sancılı bağlar içine sendeletiyor" dedi.

Haberde görüşleri aktarılan düşünce kuruluşu Carnegie Europe uzmanı Raluca Csernatoni, "Türkiye, öldürücü SİHA teknolojisinde hızla pazar lideri ve yükselen bir güç haline geliyor" dedi.

Bloomberg: Türk SİHA'ları Libya ve Azerbaycan Çatışmalarının Kaderini Değiştirdi