Bluestacks Nedir? Nasıl Kullanılır?

TAKİP ET

Bilgisayar üzerinden Android işlemlerini yapmamıza olanak tanıyan Bluestacks nasıl kullanılır? Konusu birkaç işlemle uğraşmanızın ardından oldukça basittir. Bilgisayar sisteminin bir bölümünü Android'e dönüştüren bu uygulama son zamanlarda oldukça popüler hale gelmiştir. Peki Bluestacks nedir? Ve nasıl indirilir? İnceleyelim.

Bilgisayar üzerinden Android işlemlerini yapmamıza olanak tanıyan Bluestacks nasıl kullanılır? Konusu birkaç işlemle uğraşmanızın ardından oldukça basittir. Bilgisayar sisteminin bir bölümünü Android’e dönüştüren bu uygulama son zamanlarda oldukça popüler hale gelmiştir. Peki Bluestacks nedir? Ve nasıl indirilir? İnceleyelim.

Bluestacks Nedir?

Temelde bir Android taklidi olan bu program, bilgisayar işletim sisteminizin bir bölümünü Android’e dönüştürerek bilgisayarınızı kısmen Android olarak kullanmanıza olanak tanır. Bluestacks programının avantajlarının başında, telefonunuzda severek oynadığınız oyunları bilgisayarda da oynamanıza olanak tanıması gelir. Bluestacks programı tamamen yasaldır ve içerisinde kötü amaçlı yazılım bulundurmaz. Bluestacks’ı indirebilmeniz için işletim sisteminizin minimum Microsoft Windows 7 ya da üzeri, işlemcinin minimum Intel ya da AMD, en az 2 GB RAM ve en az 5 GB boş alanınız olmalıdır. Ancak istediğiniz rahatlığı kazanmanız ve sorunsuz bir şekilde bu programı kullanmanız için önerilen sistem gereksinimleri ise; Microsoft Windows 10 , Intel ya da AMD Multi- Core işlemci, Onboard ya da Discrete kontrolünün olması, RAM 8 GB ve üzeri, SSD ya da Fusion- Hybrit Drive olmalıdır. Bu sistem gereksinimlerini karşılamanız halinde Bluestacks programını daha rahat kullanabilirsiniz.

Bluestacks Uygulaması Nasıl Yüklenir?

Bluestacks uygulamasının indirilmesi oldukça basittir. Yukarda belirtilen sistem gereksinimlerinin olduğu her bilgisayara kolayca yüklenebilir. Bluestacks uygulamasını indirme yöntemi şu şekildedir:

Bluestacks’ın resmi sitesinde bulunan kurulum aracını bilgisayarınıza indirmelisiniz.

İndirdiğiniz kurulum aracını açarak “şimdi yükle” seçeneğine tıklamalısınız.

Karşınıza gelen Google Play sayfasında oturum açın.

Hizmet şartlarını kabul ettiğinizi onaylayın ve uygulamanız kullanıma hazır durumdadır.

Bluestacks Nasıl Kullanılır?

Bluestacks uygulaması indirmesi kadar kullanımı da basit ve rahat bir uygulamadır. Bluestacks uygulamasını kullanabilmek için ilk olarak bilgisayarınızda indirdiğiniz uygulamayı açmalısınız. İstediğiniz oyunları ya da ihtiyacınız olan diğer uygulamaları arama çubuğuna yazarak kolay bir şekilde bulun. Karşınıza çıkan listeden ihtiyacınız olan uygulamayı seçin. Ardından bu uygulamayı bilgisayarınıza yükleyebilmek için “yükle” seçeneğine tıklayın ve biraz bekleyin. Kütüphane kısmına gelin ve indirdiğiniz uygulamayı seçin. Kontrolleri yapın ve Bluestacks nasıl kullanılır? Sorununu çözün.