BM Genel Sekreteri Guterres: Azerbaycan ve Ermenistan Ateşkese Uymalı

TAKİP ET

BM Genel Sekreteri Guterres, Azerbaycan'ın Gence kentinde aralarında çocukların da bulunduğu 13 sivilin hayatını kaybetmesine yol açan saldırı üzerinden Ermenistan ve Azerbaycan'ı ateşkese uymaya çağırdı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ermenistan ve Azerbaycan'ı iki devlet arasında 18 Ekim'de ilan edilen ateşkese uymaya davet etti. Ermenistan'ın Azerbaycan'ın Gence kentine düzenlediği ve aralarında çocukların da bulunduğu 13 sivilin hayatını kaybetmesine yol açan saldırı için 'kesinlikle kabul edilemez' ifadelerini kullanan Guterres, bir an önce yapıcı müzakerelere başlanması için çağrı yaptı.

Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un arabuluculuğunda Moskova'da 10 saat görüştükten sonra 10 Ekim'de ateşkes kararı almıştı. Ancak ateşkese rağmen Ermenistan'ın cumartesi gecesi Gence ve Mingeçevir'e gerçekleştirdiği füze saldırısı aralarında çocukların da olduğu 13 sivilin hayatını kaybetmesine neden oldu. Bu saldırı sonucunda ikinci kez ateşkes kararı alındı.

BM Genel Sekreteri Guterres de Azerbaycan ve Ermenistan'ı ateşkese saygı göstermeye çağırdı.

bm insan hakları azerbaycan dağlık karabağ ermenistan ateşkese uyun çağrısı yaptı sivil halkın korunması gerekli mingeçevir enkaz gence guterres antonio guterres ateşekese uyun çağrısı yaptı kabul edilemem dedi