BM Genel Sekreteri Guterres: Salgında Zenginleşenlerden Servet Vergisi Alınsın

TAKİP ET

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, hükûmetlere, Çin virüsü salgını sırasında zenginleşenlerden "dayanışma" ya da "servet" vergisi alınmasını teklif etti.

Guterres, BM Ekonomik ve Sosyal Konseyi Kalkınma Finansmanı Forumu’nda yaptığı konuşmada, geçen sene dünyanın en zenginlerinin servetinde, 5 trilyon dolarlık (yaklaşık 41 trilyon Türk Lirası) artış olduğuna dikkat çekti.

Çin virüsü aşısına eşit ve adil erişimin olmadığı bu dönemde, aşı stokunun küresel maliyetinin de 9 trilyon doları (yaklaşık 74 trilyon Türk Lirası) geçtiği tahmin ediliyor. Guterres de bu yüzden Çin virüsü salgınına karşı mücadele ile küresel krizin önüne geçilmesi için birlik ve dayanışma vurgusu yaptı.

Guterres, hükûmetlere, büyük salgın sırasında zenginleşenlerden “dayanışma” ya da “servet" vergisi almayı gözden geçirmelerini teklif etti.

Antonio Guterres BM Birleşmiş Milletler BM Genel Sekreteri Servet Vergisi BM Ekonomik ve Sosyal Konseyi Kalkınma Finansmanı Forumu Çin virüsü salgın pandemi koronavirüs covid-19 kovid-19