BM, İsrail'in Filistin'de İşlediği İnsan Hakları İhlallerini İnceleyecek

TAKİP ET

BM İnsan Hakları Konseyi Filistin'de İsrail tarafından işlenen insan haklarını sorgulamak üzere kurulan komisyona 3 üye tayin etti.

Konsey Başkanı Nazhat Shameem Han, komisyona Hindistanlı Miloon Kothari, Avustralyalı Chris Sidoti ve Güney Afrikalı Navi Pillay'ın atandığını bildirdi.

Komisyona söz konusu üyelerin atandığını bildiren Han, komisyonun etnik ya da dini kimliğin yanı sıra İsrail-Filistin çatışmasına neden olan tüm gerilimlerin, bölgesel istikrarsızlığın ve çözümün bulunamayışının bütün sebeplerini tespit etmekle görevli olduğunu kaydetti.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, İsrail'in Filistin'de yaptığı insan hakları ihlallerini incelemek ve tespit etmekle görevli ve bağımsız bir komisyonun kurulması yönündeki kararını 27 Mayıs günü almıştı.

Söz konusu karar tasarısının oylamasında Almanya, Avusturya, Çekya, Birleşik Krallık, Bulgaristan, Kamerun, Malawi, Uruguay ve Marshall Adaları gibi ülkeler aleyhte oy kullanmışlar ancak 24 lehte oyla birlikte komisyonun kurulmasına karar verilmişti.

BM İsrail'in Filistin'de İşlediği İnsan Hakları İhlallerini İncelemek İçin Heyet Kuracak