BM, Kutsal Kitaplara Yönelik Şiddeti Kınayan Karar Tasarısını Kabul Etti

TAKİP ET

Birleşmiş Milletler, kutsal kitaplara yönelik şiddeti uluslararası hukukun ihlali olarak tanıyan ve bu tür eylemleri şiddetle kınayan karar tasarısını kabul etti.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda (BMGK), Fas tarafından sunulan ve kutsal kitaplara yönelik şiddeti uluslararası hukukun ihlali olarak tanıyan karar tasarısı oy birliğiyle kabul edildi.

BMGK üyeleri, dini inançları nedeniyle kişilere ve kutsal kitaplar ile dini mekanlara yönelik her türlü şiddeti kınayan bu kararla, dinleri veya inançlarına dayanan şiddet eylemlerinin yanı sıra kişilerin dini sembollerine, evlerine, iş yerlerine, mülklerine, okullarına, kültür merkezlerine ve ibadethanelerine yönelik şiddetin uluslararası hukukun ihlali olarak nitelendirilmesine onay verdi.

Karar, dini hoşgörüyü ve saygıyı teşvik etmeyi amaçlayarak, dini inançlarına göre yaşayan bireylerin güvenliğini ve özgürlüğünü koruma altına almayı hedefliyor. Aynı zamanda, kutsal kitapların ve ibadet mekanlarının saygı görmesi gerektiği vurgulanarak, bu tür kutsal değerlere yönelik şiddetin kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Kutsal Kitaplar