BM: Myanmar'da İç Savaş Çıkabilir

TAKİP ET

Birleşmiş Milletler (BM) Myanmar Özel Temsilcisi Burgener, Myanmar'da darbenin ardından 520'den fazla kişinin öldüğünü belirterek "Ordunun müdahalesi çok acımasız ve bu durum iç savaş olasılığını artırıyor" diyerek uyardı.

AA'nın aktardığına göre BM Myanmar Özel Temsilcisi Christine Schraner Burgener, kapalı bir oturumda, darbenin ardından Myanmar'da yaşanan gelişmelere ilişkin BM Güvenlik Konseyi'ne bilgi verdi.

Burgener'in konuşma metninde yer alan bilgiler gösteriyor ki Myanmar'da, darbenin ardından bugüne kadar 520'den fazla kişi yaşamını yitirmiş. Burgener, "Gözümüzün önünde, Myanmar'da sivil nüfusa yaygın ve sistematik saldırılar gerçekleşiyor. Ordunun müdahalesi çok acımasız ve bu durum iç savaş olasılığını artırıyor" ifadelerini kullandı.

Ülkedeki durumun hızla kontrolden çıktığını ve olası bir iç savaşın etnik azınlıkların ve Arakanlı Müslümanların durumunu da tehlikeye atacağını bildiren Burgener, BM Güvenlik Konseyi'ne elindeki tüm araçları kullanma ve Myanmar'da çok boyutlu bir felaketi önleme çağrısı yaptı.

Myanmar Darbe Askeri darbe Protesto Cunta BM BM Güvenlik Konseyi Darbe karşıtı gösteriler Birleşmiş Milletler