BM Yerli Halklar Daimi Forumu'nda Kırım Tatar Milli Meclisi'nin Rusya Tarafından Yasaklanması Ele Alınacak

TAKİP ET

Birleşmiş Milletler (BM) Yerli Halklar Daimi Forumu, çevrimiçi olarak düzenlenecek. Forumda Ukrayna'yı Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar temsil edecek.

Koronavirüs salgını sebebiyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek BM Yerli Halklar Daimi Forumunun 20. oturumu çalışmaları başladı. Bu yıl “Barış, adalet ve güçlü kurumlar: 16. Sürdürülebilir Kalkınma Amacına Ulaşmada Yerli Halkların Rolü” temasını ele alarak gerçekleştirilecek forumda Ukrayna'yı Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, temsil edecek.

Kırım Tatar, Kırımçak ve Karaim halklarının temsilcileriyle beraber foruma katılacağını duyuran Ceppar, “Ukrayna’da son yılda yaşanan olayları anlatmak için her sene olduğu gibi bu sene de Kırım Tatar, Kırımçak ve Karaim halkların temsilcileriyle birlikte, Ukrayna’yı temsil etme şerefine sahip olacağım” ifadelerini kullandı. 

Ukrayna heyetinin Forum çerçevesinde Yerli Halkların Hakları Özel Raportörü ve Uzman Mekanizması ile görüşme yapacağını ayrıca Rusya’nın Kırım Yarımadası’nı işgalinin Ukrayna’nın yerli halklarına yönelik oluşturduğu tehditlere odaklanacağını söyleyen Ceppar, BM Yerli Halklar Daimi Forumu çerçevesinde, Ukrayna’nın ayrıca Kırım’ın yerli halkının temsilci organı Kırım Tatar Milli Meclisinin, Rusya tarafından yasaklanmasını ele alan etkinlik düzenlenmeyi planladıklarını da belirtti.

bm yerli halklar daimi forumu uktrayna ceppar kırım rusya yasak tatar