BMGK Azerbaycan-Ermenistan Çatışması Nedeniyle Olağanüstü Gündemle Toplanıyor

TAKİP ET

BM Güvenlik Konseyi, Ermenistan'ın sivil yerleşim yerlerini hedef almasıyla Kafkasya'da tansiyonun yükselmesi nedeniyle bugün olağanüstü gündemle toplanacak.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), bugün Azerbaycan ile Ermenistan arasında çatışmaların yoğunlaşması üzerine olağanüstü gündemle toplanma kararı aldı.

Fransız haber ajansı AFP, toplantıyı Almanya ile Fransa'nın talep ettiğini ve Belçika, İngiltere ve Estonya'nın da bu girişimi desteklediğini kaydetti.

İşgalci Ermenistan, Azerbaycan Türklerinin yaşadığı yerleşim yerlerini hedef almış, Azerbaycan da bunun üzerine karşı harekat başlatmıştı. Ermenilerin sivilleri hedef alan saldırılarında şimdiye dek 7 kişi can verdi. Azerbaycan'ın karşı saldırısında da işgal altındaki 7 köy geri alındı.

Aliyev BM Genel Sekreteri ile Görüştü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile video konferans yöntemiyle bir görüşme gerçekleştirdi. Ermenilerin Türk topraklarını hedef alan saldırıları hakkında Guterres'e bilgi veren Aliyev, "Dağlık Karabağ sorunu, yalnızca uluslararası hukuk kuralları ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde, Ermenistan ordusunun işgal altındaki topraklardan derhal, koşulsuz ve tam olarak çekilmesini talep eden ilgili BM Güvenlik Konseyi kararları temelinde çözülmelidir" ifadelerini kullandı.

azerbaycan ilham aliyev bmgk güvenlik konseyi ermenistan afp paşinyan antonio guterres