BM'ye Bağlı Dünya Gıda Programı: 2021, 2020'den Kötü Olacak

TAKİP ET

Birleşmiş Milletler'e bağlı olarak faaliyet gösteren Dünya Gıda Programı'nın başındaki isim David Beasley, "2021 yılı, 2020'den kötü olacak" ifadesini kullandı.

Birleşmiş Milletler'e bağlı olarak faaliyetlerini yürüten Dünya Gıda Programı'nın (WFP) başındaki isim David Beasley, "2021 yılı, 2020'den kötü olacak" ifadelerini kullandı.

David Beasley, kimsenin 2021 yılında dertlerin biteceğini beklememesi gerektiğini vurgulayarak, “Milyarlarca dolarımız olmadan, 2021’de korkutucu boyutlarda kıtlık yaşanacak” dedi. Beasley, son dönemde sık sık konuşulan, “2020 çok kötü geçti, 2021’de hepsi geçecek” sözlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Gelecek yıl durumun çok daha kötü olacağını belirterek, özellikle Afrika ve Güney Amerika’da açlık ve kıtlıkla karşılaşılacağını aktardı Beasley, karşılaşılan trajedi ve krizlerin gelecek 12-18 ayda olağandışı bir hal alacağına dikkati çekti. Ek olarak kıtlık, açlık, istikrarsızlaştırma ve göç konularına odaklanması gerektiğini vurguladı.

Beasley, ;Çin virüsü salgınının tekrar yükseldiğini, özellikle düşük ve orta gelirli ülkelerde ekonomilerin bozulmaya devam ettiğini, bunun da birçok iflas ve kapanmalara sebep olacağını belirtti.

wfp kıtlık açlık bm un david beasley afrika salgın virüs 2020 2021