Bodrum'da İmar Barışı Beklentisiyle Kaçak Yapılaşma Patladı

TAKİP ET

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, imar barışı geleceği beklentisiyle kaçak yapılaşmanın büyük oranda artış gösterdiğini söyledi: "İnsanlar çıldırmış gibi kaçak eklentiler yapmaya çalışıyorlar."

AKP iktidarının "imar barışı" çılgınlığı, vatandaşları adeta kaçak yapılaşmaya teşvik ediyor.

Bodrum'da yaz turizmi nedeniyle 5 aydır ara verilen inşaat faaliyetlerine 15 Ekim itibarıyla yeniden başlandı. İlçede denetimlerin sıklaştırılmasıyla 167 şantiyenin 34'üne işlem yapıldı. 31 Mayıs'ta ara verilen inşaatlar 15 Ekim'de tekrar başladı. Çok sayıda mahallede hız kazanan inşaatlarda yapılan denetimlerde 34 firmaya işlem yapıldı.

"İmar Barışı Beklentisiyle Kaçak Yapılaşma Arttı"

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Ruhsat almış çalışmalarını sürdüren şantiyelerde çok da büyük sorun yok ama şöyle bir şey var, imar barışı beklentisiyle kaçak yapılaşma büyük oranda arttı. Bu konuda hükümetimizin bir açıklama yapması gerekiyor. İnsanlar çıldırmış gibi kaçak eklentiler yapmaya çalışıyorlar. Aldığımız bilgilere göre herhangi bir şekilde imar barışı çalışması yok. Biz, işlemlerimizi sürdürüyoruz. Para cezaları kesiyoruz, suç duyurularımızı yapıyoruz, yıkımlara devam ediyoruz ama bütün bunlara rağmen imar barışı beklentisi nedeniyle kaçak yapılaşma devam ediyor. Vatandaşlarımıza söyleyeceğim şudur, hiç kimsenin yaptığı yanına kalmaz. Kaçak yapı yapmaya çalışanlara elbet devletimiz ve belediyemiz gerekeni yapacaktır" ifadelerini kullandı.

Yarımadada Hafriyat Sorunu

İnşaatlar nedeniyle Bodrum genelinde hafriyat sorunu oluştuğunu belirten Aras, "Hafriyat aslında doğal yapıyı bozan da bir şey. Hafriyat yapılmadan inşaat yapmanın yolunu kesinlikle bulmalıyız. Hafriyat döküm yerimiz maalesef şu an yok, olan da son raddelerini yaşıyor. Hafriyat noktalarını yöneten belediyemiz fakat onlar da yeni hafriyat döküm sahaları arıyor. Yarımadanın arkeolojik sit özelliği nedeniyle hafriyat döküm alanı bulmakta zorlanıyoruz. El attığımız yerler ya hazine arazisi ya mera ya da doğal sit alanı gibi bir yerlerden kesinlikle dokunuyor. O yüzden yarımada içerisinde şu anda hafriyat döküm alanı yok. Bunun için biz geri dönüşüme önem veriyoruz. Gelen hafriyatları işlemek için belediyemiz geri dönüşüm tesisi kuracak. Yarımada genelinde çıkan bütün hafriyatı burada bertaraf edemeyiz. Bunun dışında çok ciddi anlamda kaçak döküm sıkıntısı var. Doğanın herhangi bir yerine, dereye ya da orman alanına çok ciddi bir kaçak döküm var" diye konuştu.

bodrum imar barışı beklentisiyle kaçak yapılaşma patladı ahmet aras