Bodrum'daki Mandarin Oriental'ın Yüzde 50'sini Aliyev Klanı Satın Aldı

TAKİP ET

Holdingin Aliyevlerle doğrudan bağlantısı görünmese de kayıtlara göre büyük ortakları Aliyev'in kızları Leyla ve Arzu Aliyeva.

Azerbaycan merkezli Pasha Holding, Bodrum’daki Mandarin Oriental’in de yüzde 50’sini satın aldı.

Pasha Holding, Yalıkavak sahilindeki Allium Bodrum Resort&SPA’nın da sahibi.

Gazete Oksijen'in haberine göre; ASTAŞ Holding'in sahibi Vedat Aşçı tarafından Göltürkbükü Cennet Koyu'na kurulan Mandarin Oriental Bodrum'da 600 dönüm arazi üzerinde otel ile birlikte 196 villa bulunuyor. Projeye yaklaşık 650 milyon dolarlık yatırım yapılmıştı.

Gazete Oksijen’in aktardığına göre Aliyev klanı Mandarin Otel’i almadan önce, kompleksten villalar satın aldı. Kaynaklar, piyasa fiyatı 6-7 milyon euro arasında değişen 9 villanın Aliyev klanı veya yakınları tarafından satın alındığını belirtti. Yine iki veya üç rezidans daire daha satın aldıkları da söylentiler arasında.

Azerbaycan'da Aliyev klanının şirketi olan Pasha Holding için "ülkedeki her şeyin sahibi olan şirket" deniyor. 

Aliyev klanının finans kaynağı olan Pasha Holding’in dört bankası var: Azerbaycan’da Pasha Bank ve Kapital Bank, Gürcistan’da Pasha Bank, Türkiye’de ise Pasha Yatırım Bankası.

Pasha Yatırım Bankası’nın hakim ortakları olan Leyla ve Arzu Aliyeva kardeşler, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile eşi Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mihriban Aliyeva’nın kızları.

Resmi kayıtlarda açık açık belirtilmese de Pasha Holding’in Aliyev klanıyla organik bağı açık.

Aliyev'in kızları Leyla ve Arzu Aliyeva daha önce de Londra'da 60 milyon sterlinlik konut almak istemeleriyle gündeme gelmişti.

bodrum ilham aliyev leyla aliyeva arzu aliyeva mihriban aliyeve mandarin oriental pasha holding