Bodrum'da Kimyasal Üretim Fabrikasının Yanında Çıkan Yangın Yürekleri Ağıza Getirdi

TAKİP ET

Muğla Bodrum'da kimyasal üretim fabrikasının yakınlarında çıkan yangında facianın eşiğinden dönüldü.

Bodrum ilçesi Bitez Mahallesi Beyirkırlar mevkiinde bulunan birçok kereste imalathaneleri ve kimyasal üretim tesisinin yanındaki boş arsada dün saat 19.00 sıralarında yangın çıktı.

Rüzgarın da tesiriyle yangın kısa sürede büyürken alevlere ilk müdahaleyi kereste işçileri gerçekleştirdi. 

Çevrede çalışmakta olan bir kepçe kereste imalathanelerindeki kerestelere yangının sıçramasına engel olmak için yoğun çaba sarf ederken, Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait arazöz ve itfaiye araçları söz konusu bölgeye sevk edildi.

Yangında 1 hektarlık arazi zarar görürken, yangının başladığı yerdeki kimyasal üretim fabrikasının sahibi Mustafa Güneri, "Her yıl burada yangın çıkıyor. Bilinçsizce atılan bir sigara izmariti bakın nelere mal oluyor. Saniyeler ile büyük bir felaketten kurtulduk. İşyeri çalışanları bağrışmaları duyunca fabrikamıza 1 metre kala çıkan yangına su bidonları ile hortumlarla müdahale etmişler. Rüzgarın ters yönde esmesi büyük bir facianın önüne geçti. Yangın bizim üretim tesisine sıçrasaydı patlama meydana gelir ve felaketin büyüğüne neden olurdu. İnsanları bu konuda bilinçli olmaya çağırıyorum" diye konuştu.

Yangının başlama nedeninin bulunması amacıyla inceleme başlatıldığı bildirildi.

Bodrum'da Kimyasal Üretim Fabrikasının Yanında Çıkan Yangın Yürekleri Ağıza Getirdi