Bodrum'daki Orman Yangını Nedeniyle Tahliye Edilen Otelin Yıllar Önce Yanan Ormanlık Alana İnşa Edildiği Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Bodrum Güvercinlik mevkiinde çıkan orman yangını nedeniyle boşaltılan otelin, daha önce yanan bir ormanlık araziye inşa edildiği ortaya çıktı.

Bodrum ilçesi Güvercinlik-Kuyucak mevkiinde başlayan orman yangını nedeniyle geniş ormanlık alanlar zarar gördü.

Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediye ekipleri yangına müdahale etmeye çalışırken bölgede bulunan bir otel tahliye edildi.

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ilçede çıkan yangın hakkındaki tavrını takınan Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, orman yangınının nedenlerini tüm yönleriyle araştırmak üzere soruşturma başlattı.

Bodrum'da çıkan orman yangını nedeniyle tahliye edilen 5 yıldız Titanix Deluxe Bodrum otelinin 15 Temmuz 2007'de Güvercinlik Mahallesi'nde çıkan ve 100 hektara yakın ormanlık alanın zarar gördüğü yangın sonrasında söz konusu alana inşa edildiği öğrenildi.

Dönemin Muğla Orman Bölge Müdürü ve eski AKP Antalya Milletvekili İbrahim Aydın 2007 yılında çıkan orman yangını sonrasında "Ormanlık alanlar ve imar yerleri belli. Kesinlikle iddia ediyorum ki yanan yerler ne 2B kapsamında olacak ne de imara açılacak. Dışarıda söylenenlere itibar edilmesin. Yakın zamanda yanan yerleri temizleyeceğiz. Ekim ayında ilk yağmurlarla birlikte tohumlama ve fidan dikimi yaparak yeşillendireceğiz" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Manavgat'ta Orman Yangını Çıkaran 2 Kişi Köylülerin Elinden Kaçmıştı

Manavgat ile başlayan ve Akseki (Antalya), Kayseri, Kozan (Adana), Mersin, Kahramanmaraş, Kütahya, Osmaniye, Derince (Kocaeli)Marmaris (Muğla), Datça (Muğla), Didim (Aydın) ile Bodrum'da (Muğla) ve Köyceğiz'de çıkarılan yangınlarla planlı bir operasyon düzenleniyor. 

Yaz aylarının gelmesinin ardından sıcak havanın etkisiyle çıktığı düşündürülmek istenen ancak aynı anda yurdun birçok bölgesinde başlayan yangınların ardı arkası kesilmiyor. Aynı anda başlayan yangınların Kürtçü terör örgütü tarafından çıkarıldığı düşünülüyor.

Manavgat'ın Yaylaalan Mahallesi sınırında ormana ateş salarak yangın çıkaran 2 şüphelinin köylülerin elinden son anda kaçtığı belirtilmişti.

Bodrum'da 13 Yıl Önce Çıkan Yangında Yanan Ormanın Yerine Yapılan Otel Yangın Nedeniyle Boşaltıldı