Boğaziçi Direnişini Bastırmak İçin Gözaltılara Devam Eden Polise Vatandaş 'Yeter' Dedi

TAKİP ET

Polis şiddeti ve gözaltı uygulamalarıyla Boğaziçi direnişinin bastırılmaya çalışılmasına vatandaşlar da isyan etmeye başladı. Bugün İstanbul'un çeşitli noktalarında öğrencilerin gözaltına alınması esnasında bazı vatandaşların polise tepki gösterdiği görüldü.

Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne 'Kayyum Rektör' olarak da nitelendirilen AKP Milletvekili Aday Adayı Melih Bulu'nun atanması uygulamasına karşı Boğaziçili öğrencilerin direnişi sürüyor.

Hem liyakatsız olmakla suçladıkları atama kararını hem de rektör atamasındaki antidemokratik uygulamayı protesto eden öğrencileri yıldırmak isteyen hükumet, protesto gösterilerine talimatıyla görevlendirilen yüzlerce polis vasıtasıyla müdahale ediyor.

Öğrenciler, maruz kaldıkları polis şiddetine ve başvurulan sayısız gözaltı kararına rağmen haklı direnişlerine devam ederken bugün akademik camianın ve siyasetin cılız desteğini gölgeleyen bir destek ön plana çıktı. İstanbul'un çeşitli noktalarındaki gözaltı uygulamaları esnasında çevrede bulunan vatandaşların polis ekiplerine adeta isyan edip 'yeter' diye haykırdığı görüldü.

TamgaTürk YouTube kanalı için derlenen görüntülerin birinde polisin biber gazıyla müdahalesinden etkilenen bir vatandaşın öğrencileri gözaltına alan polisin kolundan tutmaya çalışarak "Onlar daha çocuk, kolay mı yetişiyor bu gençler" diye duruma isyan ettiği görüldü.

boğaziçi üniversitesi boğaziçi direnişi gözaltı vatandaştan boğaziçili öğrencilere destek