Boğaziçi Hasar Raporu: AKP'nin Boğaziçi Kayyumu Melih Bulu'nun Ardından Yaşananlar

TAKİP ET

Boğaziçi Üniversitesi'nin akademisyenleri, AKP'li Melih Bulu'nun kayyum olarak atanmasının ardından üniversiteye verilen hasarları tek tek tespit edip raporladı.

Boğaziçi Üniversitesi'ne AKP'li Melih Bulu'nun kayyum olarak atanmasını protesto eden akademisyenler ve öğrencilerin eylemlerinde 122'nci gün geride kaldı.

Akademisyenler, sosyal medyada #BoğaziçiHasarRaporu etiketiyle üniversiteye verilen hasarları paylaştı.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin tespitlerinden bazıları şöyle:

"Üniversitemize seçilmemiş bir rektör atandı. Bir gecede iki yeni fakülte kuruldu. Bir gecede kurulan hukuk fakültesine dışarıdan dekan atandı. Atanmış rektör bir gecede kurulan iletişim fakültesine dekan da oldu. LGBTİ+ Öğrenci Kulübü kapatıldı. Kadın Araştırmaları Öğrenci Kulübü'nün odasına girmesi engellendi. Cinsel Tacizi Önleme Ofisi fiilen kapatıldı. Seçilmiş Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü atanmadı. Seçilmiş Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü atanmadı. Atanmış yönetim senatoda mükerrer oy kullandı. Kampüslerimiz polis ablukası altında. Öğrencilerimiz gözaltına alındı. Öğrencilerimiz tutuklandı. Öğrencilerimize suçlar icat edilerek disiplin soruşturmaları açıldı. Mezunlarımız kampüse alınmıyor. Demokratik seçimlerimiz askıya alındı. Kamu kaynakları sömürülüyor."

Melih Bulu Boğaziçi Üniversitesi kayyum rektör kayyum Metallica Master of Puppets Melih Bulu İstifa Melih istifa et AKP'li Melih Bulu AKP Kayyum rektör Kayyum rektör ataması atanmış rektör AKP'nin kayyumu