Boğaziçi Mezunlarından Melih Bulu'ya 5000 İmzalı İstifa Çağrısı

TAKİP ET

Boğaziçi Üniversitesi mezunları, üniversite kampüsünde bir araya gelerek atanmış rektör Melih Bulu'ya karşı 5000 imzalı istifa çağrısında bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde bir araya gelen Boğaziçi mezunları, üniversitedeki istenmeyen rektör atamasına karşı öğrenciler ve öğretim görevlilerinin yaklaşık yüz gündür protesto düzenlediğine dikkat çekerek Melih Bulu’nun üniversite içinden yükselen bu itiraza kulak vermesini ve derhal istifa etmesini istediklerini belirtti.

Mezunlar istifa çağrısını ve imza listesini rektörlük önünde gerçekleştirdi.

Boğaziçi Üniversitesi İçin Mezunlar Girişimi (BUİM) tarafından başlatılan imza kampanyasına katılan 5000’e yakın mezun, imzaladıkları metinde, Türkiye'deki tüm üniversitelerin özerk, demokratik, katılımcı ve özgürlükçü bir yapıya getirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Rektör atamasına karşı çıkmak için, anayasal itiraz ve protesto haklarını kullanan öğrencilerin, akademisyenlerin ve mezunların engellendiğini, kötü muamele ile karşı karşıya kaldığını ve terörle ilişkilendirildiğini dile getiren mezunlar, "Bu uygulamaların sona erdirilmesini tüm sorumlulardan talep ediyor ve şiddet dilinin normalleştirilmesinin sakıncalarını hatırlatmayı bir görev biliyoruz” dedi.

 

melih bulu boğaziçi üniversitesi hak protesto mezunlar 5000 beş bin kişi imza imzalı istifa çağrısı yaptı sundu metin dilekçe kampüs rektörlük