3 Dekan Görevden Alındı: Boğaziçi'ne Çökme Operasyonu

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tayin ettiği Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci, okuldaki 3 dekanın görevden alındığını duyurdu. Peki bu görevden almalar ne anlama geliyor?

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın göreve getirdiği Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci, Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlarının görevden alındığını duyurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan İnci, şu ifadeleri kullandı:

"Üniversitemizin Eğitim F., Fen Edebiyat F., İktisadi ve İdari Bilimler F. dekanları hakkında görevleri ile ilgili işledikleri disiplin suçları nedeniyle açılan soruşturmalar sonucu, YÖK görevde bulunan üç öğretim üyesinin dekanlık görevinden alınmasına karar vermiştir.

Görevden alınan dekanların yerine görevlendirmeler en kısa sürede yapılacaktır. Boğaziçi Üniversitesi şimdiye kadar olduğu gibi bundan böyle de akademik kalitesini özenle sürdürecek ve karar mekanizmalarının sağlıklı şekilde çalışması için gereğini yerine getirecektir." Melih Bulu'nun atanması sonrasında meydana gelen protestolarda öğrenciler ve akademisyenler polisin sert müdahalesi ile karşılaşmıştı. Protestolar sırasında üniversitenin kapısına kelepçe vurularak öğrencilerin içeri alınmadığı anların fotoğrafları Türkiye'nin siyasi tarihine geçti.

Boğaziçi'ne Çökme Operasyonu

Melih Bulu'nun görevden alınması sonrasında göreve getirilen Naci İnci, İsmail Saymaz'a göre Boğaziçi'ni terbiye etme görevini üstlenerek Hukuk ve İletişim Fakültelerini açtı, AKP Milletvekili Adayı Prof. Dr. Selamu Kuran Hukuk Fakültesi Dekanlığı görevine, Bakırçay Üniversitesi'nden Doç. Dr. İbrahim Öztürk ise Sosyal Bilimler Enstitüsü müdürlüğüne getirildi. Bu vasıtayla senatoda ve yönetim kurulundaki sandalye dengesi değiştirilmek istendi.

Görevden almalara ilişkin İsmail Saymaz'a açıklama yapan Bilgisayar Mühendisliği'nden akademisyen Prof. Dr. Lale Akarun üniversiteye giriş şartlarının esnetilmek istendiğini belirterek "Üniversitemizde öğretim üyesi olmak için birtakım şartlar var. Yabancı dil sınavında yüksek puan almış olmak. Bilinen yayınevlerinden yayınlarınızın çıkması. Makalelerinizin iyi dergilerde yayınlanması. Onları esnetmeye çalışıyorlar. Sonra çığ gibi gelecekler" diye konuştu.

Dekanların görevden alınması sonrasında yerlerine üniversite dışından isimlerin atanması ve yönetim kurulunda AKP lehine değişen denge ile "Boğaziçi'ne çökme operasyonu"nun başarılı olacağı tahmin ediliyor. İsmail Saymaz bu durumda ne olacağına ilişkin ise "Boğaziçi'nden geriye ne kalır, işte o bilinmiyor" yorumunu yaptı.

boğaziçi üniversitesi dekanları 3 dekan görevden alındı yök ismail saymaz naci inci