Boğaziçi Protestolarına Katılan 14 Öğrenci Daha Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör atanmasını protesto eden öğrencilere yönelik operasyonlar devam ediyor. Bugün sabahın erken saatlerinde eş zamanlı yapılan operasyonlarda 14 kişi daha gözaltına alındı.

AKP’den daha önce milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasını protesto eden öğrencilere yönelik operasyonlar devam ediyor. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "görevli memura mukavemet" gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen 14 kişi daha gözaltına alındı. 

Önceki gün üniversite önünde başlayan protestolarda öğrenciler, polis engeli ile karşılaşmış ardından polisler öğrencilerin içeriye girmesini engellemek için kampüs kapısına kelepçe takmıştı.

Dün sabah saatlerinde yapılan operasyonlarla 16 öğrenci daha gözaltına alınmıştı.

https://www.tamgaturk.com/haber/bogazicili-ogrenciler-safak-operasyonuyla-gozaltina-alindi-22627.html

boğaziçi boğaziçi rektör Boğaziçi Dayanışması boğaziçi öğrencileri boğaziçili boğaziçi üniversitesi melih bulu rektör eylem boykot tutuklama boğaziçi tutuklama akademisyenler protesto sırt döndü sırtlarını dönd