Boğaziçi Protestolarına Katılan 14 Öğrenciye, 25 Yıla Kadar Değişen Oranlarda Hapis İstemi

TAKİP ET

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlere ilişkin yargılamada savcı, 12 öğrencinin 21 yıla kadar, bir öğrencinin 23 yıl 4 aya, bir öğrencinin de 25 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolar sırasında kayyum rektör Naci İnci'nin arabasının üzerine çıktıkları iddiasıyla 90 gün tutuklu kalan Ersin Berke Gök ve Caner Perit Özen'in de aralarında bulunduğu 14 öğrenci, İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmalarına devam edildi.

Savcı, olay günü öğrencilerin kayyum rektör Naci İnci'nin arabasının önüne çıkarak çıkışını engellediklerini ve tüm uyarılara rağmen eylemlerinde ısrar ettiklerini belirtti. Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, 12 öğrencinin ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘izinsiz gösteri’ ve ‘görevi yaptırmamak için direnme’ suçlarından zincirleme şekilde toplamda 3 yıl 6 aydan 21 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Savcılık, bir öğrenci için 4 yıl 8 aydan 23 yıl 4 aya, bir öğrenci için 4 yıl 6 aydan 25 yıla kadar hapis isteminde bulundu.

Öğrencilerden Nazmiye Gizem Sert hakkında güvenlik görevlisi Alpaslan Çepni'ye hakaret ettiği iddiasıyla kamu davası açıldı.

Mahkeme heyeti, öğrencilerin avukatlarına savcının mütalaasına karşı savunma yapmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

Boğaziçi Üniversitesi kayyu rektör boğaziçi protestoları