Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığına Atanan Prof. Dr. Selami Kuran: Benim Aklımda Dekanlık Yoktu

TAKİP ET

Boğaziçi üniversitesi bünyesinde yeni açılan Hukuk Fakültesi'nin dekanlığına atanan Prof. Dr. Selami Kuran açıklama yaptı.

Prof. Dr. Selami Kuran, “Benim aklımda dekanlık yoktu. YÖK başkanı Yekta Bey arayıp görüşmek istediğini söyledi. Yüz yüze görüştük. Akademik olarak beni takip ettiklerini söylediler” diyen Prof. Kuran, “Ben de Türkiye’deki Hukuk Fakültesi’ne giren birçok öğrencinin ticaret veya ceza hukukuna yoğunlaşıp, mezun olunca avukatlığa yöneldiklerini ancak dünyanın çok farklı bir yöne gittiğini belirterek, uzman yetkin hukukçulara ihtiyacımız olduğunu belirttim. Boğaziçi’nde uluslararası hukuk, deniz hukuku, AB hukuku, bilişim, enerji, insan hakları hukuku gibi tematik alanları önceleyen ve öğrencileri bu vizyona kanalize edecek bir eğitim anlayışımız olacak” ifadelerini kullandı.

Kadrolaşma iddialarına yanıt veren Prof. Kuran, “Akademisyenler, Boğaziçi’nin akademik atama ve yükseltme kriterlerine uygun görevlendirilecek. Zamanla bu kriterleri de yükseltmeyi hedefliyoruz. Beni bilen bilir. Hiç kimsenin yaşam tarzı, siyasi görüşü, inancıyla ilgilenmem. Tek kriterim herkesin işini yapması, liyakat ve adalettir” dedi.

AİHM Yargıçlarını Seçme Komisyonu Mülakatında Yetersiz Bulunmuştu

Prof. Dr. Selami Kuran’ın, AKP’deki “Pelikancı” ekibin önde gelen isimlerinden olduğu öne sürülen Selman Öğüt’ün 2010 yılında teslim ettiği, akademik kriterler açısından kabul edilemez “Benzerlikteki” yüksek lisans tezinin danışmanı olduğu ortaya çıkmıştı.

Ayrıca Prof. Dr. Selami Kuran’ın, 2018’de 3 adayla birlikte girdiği AİHM Yargıçlarını Seçme Komisyonu mülakatında “Yetersiz bulunduğu” açığa çıkmıştı.

boğaziçi dekan selami kuran hukuk fakültesi