Boğaziçi Üniversitesi İİBF Kapatılabilir: Oylama Yapılacak

TAKİP ET

Boğaziçi Üniversitesi'nde senato, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin (İİBF) dağıtılmasını oylayacak.

Önce Prof. Dr. Melih Bulu, ardından Prof. Dr. Naci İnci'yi rektör olarak atandığı ve o günden beri protestoların devam ettiği Boğaziçi Üniversitesi'nde şimdi ise  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin (İİBF) kapatılması söz konusu.

Kayyum Rektör İnci'nin, Boğaziçi Mezunlarına Karşı İstibdadı Devam Ediyor

İşletme bölümünün Yönetim Bilimleri Fakültesi'ne, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile Ekonomi bölümünün ise ikiye bölünmesi planlanan Fen Edebiyat Fakültesi’nin 'İnsani ve Toplumsal Bilimler' ayağına dahil edilmesi oylanacak ve karara bağlanacak.

Senato Oylama Yapacak

Planın gerçekleşecek senato toplantısında gündeme alınması bekleniyor. Senatodan çıkacak sonuca göre fakülte açma ve kapama yetkisi AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da olduğundan son karar ona gidecek. 

Boğaziçi Mezunlarından Tepki

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED), yayınladığı bildiride "bu keyfi ve temelsiz planın derhal geri çekilmesi" çağrısında bulundu.

"Boğaziçi Üniversitesi Senatosu'ndaki öğretim üyelerimizden, bu tarihi anda, üniversitemizin birliğini ve geleceğini korumak adına, özgür ve özerk bir akademik ortamın gerektirdiği sorumlulukla hareket etmelerini bekliyoruz" denilen bildiride kamuoyu, üniversiteye verilecek hasarın önlenmesi için harekete geçmeye davet edildi.

 

boğaziçi üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi boğaziçi iibf iibf kapatılabilir boğaziçi iibf kapatılacak