Boğaziçi Üniversitesi'nde Lisans Dersinde Taliban Övüldü

TAKİP ET

Boğaziçi Üniversitesi'nde Taliban'ın "nasıl değiştiğine" ilişkin dersler verildiği ortaya çıktı.

Bir Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Bugün Boğaziçi Üniversite'sinde bir yüksek lisans dersinde 10 dakika boyunca Taliban'ın nasıl değiştiğini ve dersini aldığını anlatan bir hocaya cevap vermek istediğim için hakarete uğradım, saygısızlıkla suçlandım ve azarlandım. Söyleyeceklerim bu kadar..." ifadelerini kullandı.

Taliban'a karşı hükümet temkinli yaklaşmakla beraber "bölgesel gereksinimler gereği" Taliban'la görüşülmesi gerektiğini savunurken, Türkiye'deki farklı farklı gruplardan Taliban'a yönelik olumlu, hatta övgü dolu açıklamalar geldi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği: Bağımsız Afganistan'ı Tanıyoruz ve Selamlıyoruz

Cumhuriyet Kadınları Derneği'nden "Bağımsız Afganistan'ı Tanıyoruz ve Selamlıyoruz" başlığıyla bir açıklama yapılmış, bunun üzerine spiker Gülgün Feyman Cumhuriyet Kadınları Derneği'nden istifa ettiğini "An itibari ile Atatürk'ün kızı ve varisi olarak Cumhuriyet Kadınları derneğinden bir Cumhuriyet kadını olarak istifa ettim. Kamuoyuna sunarım. Saygılar" ifadeleriyle duyurmuştu.

Kamuoyunun büyük tepkisi üzerine açıklama yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Tülin Oygür "Bildiride şeriatı ve şeriat yönetimini selamlamadık" dedi.

Çin Muhibi Perinçek Taliban ile Atatürk'ü Bir Tutmuştu

"Çin muhiplerinin şahı" olarak bilinen Doğu Perinçek de önce "Taliban, aynı Mustafa Kemal Paşa'nın Türkiye'de yaptığı gibi Afganistan'ın Kurtuluş Savaşını başardı. Afganistan'dan Mustafa Kemal çıkmadı Taliban çıktı" demiş, bir süre sonra yaptığı açıklamada "Afganistan'ın seçeneklerini, Amerika veya Taliban, Taliban'dan modernlik, çağdaşlaşma, kadın-erkek eşitliği, oradan gelecek. Oradaki süreçler, oradaki çelişmeler, Afgan halkı getirecek. Yoksa Amerika oraya çağdaşlık getiremez" demişti.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Lisans Dersinde Taliban Övüldü