Boğaziçi Üniversitesinde Polis Şiddeti: Bir Öğrencinin Çenesi Kırıldı

TAKİP ET

Boğaziçi Üniversitesindeki protestolarda polisin aşırı şiddet kullandığı iddia ediliyor.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin rektörlüğe atanan Melih Bulu'ya yönelik protestoları esnasında polisin aşırı şiddet kullandığı ve yaralanan öğrencilerin olduğu iddia ediliyor. 

Olaylarda bir öğrencinin çenesinin kırıldığı, bir öğrencinin de başına aldığı darbeler nedeniyle kafa travması geçirdiği gelen bilgiler arasında. 

Ayrıca Avukat Ali Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda gözaltına alınan öğrencilerin dövüldüğünü ve kampüse öğrenciler dahil kimsenin alınmadığını söyledi.

Avukat Gül, paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

"Kampüste gözaltına alınan öğrenciler var. Ben şimdi kampüse gidiyorum, yakınlarda olan avukat arkadaşlar varsa onlar da gelsinler.

Gözaltına alınan öğrencilere dayak atıyorlar. Bunun adı işkencedir. Ne yaptı bu çocuklar size? 

Avukatlar dahil kimseyi içeri almıyorlar. Gözaltına alınan ve işkence gören arkadaşları vatan emniyete götürdüklerini söylediler. Ben de oraya geçiyorum şimdi.

Birkaç dakikaya oradayız. Gözaltına alınan arkadaşlarınızın isimlerini bana dmden veya whatsapptan yazabilirseniz görüşüp bilgi alır almaz sizi haberdar ederim.

Okul içinde gözaltına alınan arkadaşlar henüz gelmediler, hastanedeler, oradan gelecekler. Henüz isimler konusunda net bir bilgi de yok, geldiklerinde bilgi vereceğim. Öğleden sonra gözaltına alınan arkadaşların yarıya yakınının ifadesi alınmış.

Bu arkadaşlar yeniden sağlık kontrolüne götürülüyorlar, sonrasında serbest kalacakları söylendi."

 

 

 

Boğaziçi Üniversitesi Melih Bulu atama rektör öğrenci protesto