Boğaziçi Üniversitesi'ndeki Bir Öğretim Üyesi Daha Görevinden Uzaklaştırıldı

TAKİP ET

Atanmış rektör Melih Bulu'ya karşı tepkiler sürerken, protestolara destek verdiği gerekçesiyle bir öğretim üyesi daha görevden uzaklaştırıldı.

Boğaziçi Üniversitesi'nin atanmış rektörü Melih Bulu'ya karşı protestolar devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta, Boğaziçi Üniversitesi'nde görevli öğretim üyesi Feyzi Erçin'in ders vermesine engel konulmuştu. Bu gelişmenin ardından 21 yıldır Boğaziçi'nde görevli olduğu belirtilen Ecmel Ayral'ın da ders vermesine engel getirildiği öğrenildi. Ayral'ın, Melih Bulu'ya karşı yapılan protestolara destek vermesinden ötürü böyle bir karar alındığı öne sürüldü.

Ecmel Ayral, söz konusu gelişmeyi sosyal medya hesabından "21 yıldır zevkle, gururla, gönülden hizmet ettiğim Boğaziçi öğrencilerine artık ders veremeyeceğimi öğrendim bu sabah. İçim cız etti. Maddi karşılığı olmayan bu vazifeyi, memlekete ve gençlere bir borç ödeme imkanı olarak gördüm hep. Emeğimi, bilgimi, tecrübemi, dostlarımı onların hizmetine sunmaya gayret ettim. Binlerce öğrencim oldu, aralarında hâlâ görüştüklerim, birlikte çalıştıklarım çok; hepsiyle de bir gönül bağımız olduğunu biliyorum. Bu sene tanışmayı beklediğim öğrencilerimle okul bünyesinde karşılaşma imkanımız olmayacak ama buradan da bildiriyorum, aklınıza gelen her şey için bir mesajlık mesafedeyim. Bu sebebi meçhul, faili meşhur karar benim için pek hak etmediğim bir madalya inanın. Keşke iyiden, doğrudan, güzelden bu kadar nefret etmeselerdi. Olsun, yine de güzel günler göreceğiz çocuklar, biliyorum, görüşmek dileğiyle" ifadelerini kullanarak duyurdu.

ecmel ayral boğaziçi üniversitesi görevden uzaklaştırıldı görev son verildi rektör melih bulu protestolar destek ders vermesine engel konuldu getirildi karar