Boğaziçili Akademisyenlere 'Nöbet' Soruşturması

TAKİP ET

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci'nin şikayeti üzerine 16 akademisyen hakkında soruşturma başlatıldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Melih Bulu'nun yerine göreve atanan Boğaziçi Üniversitesi Naci İnci, Boğaziçi Üniversitesi'nde akademisyenlerin rektörlüğe sırt dönme eylemleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. 

Rektör Naci İnci'nin haklarında suç duyurusunda bulunduğu 16 akademisyene karşı soruşturma başlatıldı.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından ifadeye çağrıldı.


Rektörlük Binasına Kayyımlık Yazısı Asmışlardı


Akademisyenler, Boğaziçi Üniversitesi'nin bir önceki atanmış rektörü Melih Bulu'nun göreve başlamasından sonra rektörlüğe sırtlarını döndükleri sessiz protestoya başlamışlardı. Temmuz ayında ise rektörlük binasına 'kayyımlık' yazısı asmak gibi suçlamalarla haklarında disiplin soruşturması açılan öğrencilerinin ifade özgürlüğünün ihlal edilmesini kabul etmediklerini söyleyen akademisyenler, rektörlük binasına 'kayyımlık' yazısı asmaya başlamıştı. Akademisyenler yaptıkları açıklamalarla öğrencilerinin ifade özgürlüklerine sahip çıkacaklarını belirtmişlerdi.

Akademisyenler, temmuz ayı boyunca meslektaşlarının rektörlük binasına yazı asarken çekilmiş fotoğraflarını, #İfadeÖzgürlüğüCezalandırılamaz ve #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz etiketleri ile sosyal medyada da paylaşmış, protestolarını çevrim içi ortamda da sürdürmüştü.

Boğaziçi Akademisyenleri, direnişlerini bugün de sürdürdü. 340. gününü geride bırakan Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri, "Nöbeti no. 229. Direnişin 49. haftası/340.günü" notuyla fotoğraf paylaştı.

Boğaziçi Boğaziçi Üniversitesi Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri boğaziçi rektör akademisyenler naci inci suç duyurusu