Boğaziçili Öğrenciler Şafak Operasyonuyla Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Seçimlerde AKP'den aday olan Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasını protesto eden öğrenciler bu sabaha karşı ev baskınlarıyla gözaltına alındı.

AKP'li Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanması nedeniyle öğrenciler dün öğleden sonra üniversite önünde eylem yaptı. Eylemde 2 öğrenci gözaltına alınrıken, polis öğrencilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Öğrenciler daha sonra serbest bırakıldı.

Ancak bu sabah bazı öğrencilerin evlerinin polis tarafından basıldığı ve gözaltıların yapıldığı öğrenildi. Öğrencilerin "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "görevli memura mukavemet" suçlamalarıyla gözaltına alındıkları örenilirken, hakkında gözaltı kararı bulunan 28 öğrenciden 16'sı 13 ilçede 24 adrese yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alındı.

boğaziçi boğaziçi rektör Boğaziçi Dayanışması boğaziçi öğrencileri boğaziçili boğaziçi üniversitesi melih bulu rektör eylem boykot tutuklama boğaziçi tutuklama