Boğaziçililerin Haklı Direnişine Ünlü İsimler de Destek Verdi

TAKİP ET

Türkiye, kayyum rektöre karşı protesto hakkını kullanan öğrencileri yıldırmak için başvurulan ve müstebit rejimlerin uygulamalarını andıran polis müdahalesine #AşağıBakmayacağız sloganıyla tepki gösteriyor.

Kampüs kapılarına kelepçe vurularak kayyum rektöre ve antidemokratik uygulamalara tepki vermesi engellenilmek istenen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin haklı direnişi sürüyor.

Öğrencilerin direnişini kırmak ve öğrencilerin en temel hakkı olan protestolarını önleyebilmek adına dün Güney Kampüs'e yüzlerce polis sokulması ve öğrencilerin maruz kaldığı şiddet Türkiye'nin gündeminde.

Olayların yeniden alevlenmesi ve hassasiyetin gelişmesini ise görevlerinin ve haklarının sınırını unutan polislerin öğrencilere "Aşağı bak, toplu gezmek yok" diye adeta azarlayarak gözaltına alması oldu. Eylemlerinin barışçıl çizgisinden asla taviz vermeyen Boğaziçili öğrenciler, akıllara durgunluk veren bu muamele karşısında #AşağıBakmayacağız etiketiyle sosyal medyanın gündemini belirleyerek cevap haklarını kullandı.

Boğaziçililerin haklı çıkışına destek veren binlerce sosyal medya kullanıcısı arasında dikkat çeken ünlü isimler de olduğu görüldü.

#aşağıbakmayacağız aşağı bakmayacağız aşağı bak hazal kaya rıza kocaoğlu derya köroğlu bülent emrah parlak boğaziçi direnişi boğaziçi üniversitesi gözaltı polis şiddeti boğaziçi ablukada