Boğaziçi'nde 'Kayyum Rektörü' Protesto Eden 2 Bilim İnsanının Derslerine Son Verildi

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tayin ettiği rektör Melih Bulu'yu protesto eden bilim insanlarına yönelik baskılar sürüyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Boğaziçi'ne üniversite haricinden bir rektör ataması yapmış ve daha önce AKP'den milletvekili adaylığı dahi bulunan, doktora hatta master tezinde dahi intihal yaptığı ortaya çıkan Melih Bulu'yu rektör olarak tayin etmişti. Daha sonra da üniversitede Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan İletişim Fakültesi ve Hukuk Fakültesi'ne de dekan olarak aynı intihalci isim Melih Bulu tayin edilmişti.

Sonrasında ise okulun öğrenci ve akademisyen, neredeyse bütün mezunları bu duruma tepki göstererek yuvalarını korumaya girişmiş, kolluk kuvvetlerinin şiddetinin muhatabı olmuşlardı.

Boğaziçi'nde gerçekleştirilen bu atamalara karşı çıkan öğrenciler polis şiddetiyle karşı karşıya kalırken akademisyenler de işlerine son verilmesi tehdidiyle karşı karşıya kalmıştı. Daha önce görevinden uzaklaştırılan Feyzi Erçin ve Ecmel Ayral'ın ardından Cezva Sevgen ve İbrahim Turan'ın da derslerine son verildiği öğrenildi.

Kayyum Rektörü Protesto Eden Boğaziçi'nde 2 Bilim İnsanının Derslerine Son Verildi