Boğaziçi'nde Olmayan Bir Fakülteye Atanan Öğretim Üyesi 'Fakülte Temsilcisi' Olarak Senato Toplantısına Katıldı

TAKİP ET

Dr.Öğr.Üyesi Muzaffer Eroğlu, Boğaziçi Üniversitesi'nde olmayan bir fakülteye atanarak Senato toplantısına katıldı.

Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalışan Dr.Öğr.Üyesi Muzaffer Eroğlu'nun Boğaziçi Üniversitesi'nde olmayan bir fakülteye atandığı, ardından 'fakülte temsilcisi' olarak Senato toplantısına katıldığı iddia edildi.

Üniversite dışından Boğaziçi'ndeki bir fakülteye atanan ve toplantıya katılan Eroğlu'na tepki gösteren Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi Feyzi Erçin, ''Sayın Hocam Muzaffer Eroğlu, siz çok değerli bir hukukçusunuz. Samimiyetle soruyorum, neden BOUN Senatosu'nda yer almayı kabul ettiniz?'' şeklinde sorusunu yöneltirken seçilmiş değil atanmış birisinin rektörlük görevini kabul ettiği, bu atamanın Anayasa'ya aykırılık iddiasıyla yargıya taşındığı dönemde bir gecede kurulan iki fakülteye de değindi.

''Kocaeli Üniversitesi'nden BOUN'e nasıl atandınız?'' diye de soran Erçin, ''İnandığınız hangi vicdani inanca göre senatoda oy kullanacaksınız, akademik özerkliğe aykırı bir süreçte oy vereceğiniz için tereddüt etmiyor musunuz? Bu durum hukuka ve etiğe uygun mu? şeklinde tepki gösterirken Eroğlu'ndan herhangi bir cevap gelmedi.

Sizin Utanmanız Yok mu?

1993 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan ve Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde gözaltına alınan öğrencilere adliyede "Sizi yalnız bırakmayacağız" diyerek destek veren Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi Feyzi Erçin, yönelttiği sorulara cevap vermek yerine Avrupa Süper Ligi hakkında paylaşım yapan Eroğlu'na ''Muzaffer Bey hakikaten şu anda gündemimiz Avrupa Süper Ligi olabilir mi? Toplum ile alenen dalga mı geçiyorsunuz? Sizi atayan atanmışların utanması yok ama onlar hukukçu değildi, sizin bu kadar mı utanmanız yok yahu?'' şeklinde seslendi.

Dr Öğr Muzaffer Eroğlu feyzi erçin boğaziçi üniversitesinde olmayan fakülte hukuk atanan senato boun