Boğaziçi'nde Özel Güvenlik Öğrencileri Darbetti

TAKİP ET

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, okulun özel güvenliği tarafından darp edildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tayin ettiği rektör Naci İnci, Boğaziçi Üniversitesi öğrenciler tarafından protesto ediliyor.

Güney Kampüs'te gerçekleşen olayda, özel güvenlik öğrencilerin çadır kurmasına engel olmaya çalıştı. Boğaziçi akademisyenleri bir kez daha Rektörlük binasına sırtını dönerken özel güvenlikler çadırı yırtarak öğrencileri darp etti.

Olayı TELE1 canlı yayınında Begümhan Aydoğan'a anlatan Berkay Yamaner, "10 aydır çadır kuruyoruz. Bu sabah 2 güvenlik çadırımızı gasp etti. Biz diğer çadırımızı getirdik. Sonrasında güvenlik bizi tehdit etti. Çevik kuvvet ve gözaltı araçları Güney Kampüs’ün içinde. Güvenlik amiri bizi tehdit etti. Yaptığımızın yasal olmadığını söyledi ama gerekçe göstermedi. Çadırı kurduğumuzda fiziksel müdahale başladı. Darp raporu alacaklar. Biz anayasal hakkımız olduğunu söylememize rağmen sivil polisler çevik kuvveti çağırdı. Biz çadırı kurmaya devam edeceğiz. Bu emir Naci İnci tarafından verilmiş. Feyzi Erçin ve Can Candan için açılan masaya izin vermeyeceklerini söylediler bize. Polisle öğrenciler arasında 20 metrelik mesafe var" ifadelerini kullandı.

Boğaziçi'nde Özel Güvenlik Öğrencileri Darbetti