Boğaziçi'ne Destek Eylemleri: Samsun'da 19, Çanakkale'de 9, Bursa'da 17 Kişi Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Boğaziçi Üniversitesi'ne Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla rektör olarak atanan Melih Bulu'yu protesto etmek için farklı şehirlerde bir araya gelen grupları polis dağıttı.

Samsun'da öğrenciler, Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasını protesto etmek amacıyla yürüyüş ve açıklama yapmak istedi. İlkadım ilçesi İstiklal Caddesi üzerinde bir araya gelen grubun yürüyüşüne izin verilmedi. Polis, slogan atmaya başlayan gruba müdahale etti. Olayla ilgili 19 kişi gözaltına aldı. 

Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki Görükle Mahallesi’nde bulunan bir parkta, öğle saatlerinde toplanan 17 kişiye polis ekipleri dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Dağılmayan gruptaki kişiler, gözaltına alınarak Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltına alınan 17 kişinin işlemleri sürüyor.

Çanakkale’de, Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri, Boğaziçi'ne destek için toplandılar. Öğrenciler, eyleme başlamadan polisin müdahalesi ile karşılaştı. 17:30’da Kordon Boyunda bulunan Truva Atı yanındaki basketbol sahasında yapılması planlanan eylem başlamadan müdahale eden polis 7 kişiyi tutukladı.

boğaziçi boğaziçi rektör kayyum rektör bulu melih bulu rektör bulu kararname cumhurbaşkanlığı kararnamesi akp milletvekili adayı boğaziçi destek kadıköy boğaziçi boğaziçi tutuklama öğrenciler tutuklandı eylemler