Bolu Belediye Başkanı: Suriyeliler Bizden 30 Yıl Gerideydi, Afganlar 100 Yıl Geride

TAKİP ET

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ülkeye gelen kaçak Afganların Türk vatandaşlardan 100 yıl geride olduğunu belirterek sosyal entegrasyonunun sağlanamayacağını ifade etti.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan katıldığı televizyon programında ülkeye kaçak yollarla giren Afganlar hakkında açıklamalarda bulundu. Daha önce yabancı uyruklu vatandaşların su faturalarına 10 kat fazla ücret yansıtılacağını belirttiği açıklamaları sebebiyle gündeme gelen Özcan bu kez, "Suriyeliler bizden yaklaşık 30 yıl gerideydi. Iraklılar da öyle. Ama Afganlar 100 yıl geride" dedi.

Afganların ve Türk halkının farklı şekillerde yetiştirildiğini ve bu farkın oldukça büyük sorunlara yol açacağını ifade eden Özcan, "İnsanlara garip geliyor, 15 yaşındaki kız çocuğunu istismarda bulundu bir Afgan. Kardeşim, o onun farkında değil. Afganistan'da çünkü 9 yaşındaki kız çocuğuyla evlendiriliyor bunlar. 10 yaşında, 12 yaşında... Bizim 'yavrum, çocuğum' diye sevdiğimiz 9-10 yaşındaki kız çocuklarına bunlar 'karısı olabilecek' gözüyle bakıyor. Siz bunları, bu topluma nasıl entegre edeceksiniz? Hiç bunları düşünmediniz mi?'' diye sordu.

Yüzü Açık Kadınlar Afganlara Tuhaf Geliyor

Hayat tarzlarının farklı oluşu sebebiyle sosyal entegrasyonunun sağlanamayacağını vurgulayan Özcan, "Adam sadece burkalı kadın görmüş. Şimdi yüzü açık bir kadın görünce bile ona tuhaf geliyor. Bu sosyal entegrasyonu sağlayabilmek mümkün değil. Adamlar savaşmaktan başka bir şey yapmamışlar 7 yaşından itibaren. Komşu köyle savaşmış, komşu kabileyle savaşmış, komşu kavimle savaşmış. Savaşmış da savaşmış" diyerek kültürler arası çatışmanın yaşanacağına dikkat çekti. 

bolu belediye başkanı tanju özcan afgan sosyal göç açıklama suriyeli