Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'den İhraç Edildi

TAKİP ET

Hakkında disiplin süreci yürütülen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında karar çıktı. Özcan, Cumhuriyet Halk Partisinden ihraç edildi.

Hakkında disiplin süreci yürütülen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında karar çıktı. Özcan, Cumhuriyet Halk Partisinden ihraç edildi.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’la ilgili kararını bugün verdi.

'Değişim' talebiyle Bolu'dan Ankara'ya yürüyüş gerçekleştiren ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağıran Özcan, partisinden ihraç edildi.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığından yapılan açıklama şöyle:

"Yüksek Disiplin Kurulunnun 26.07.2023 tarihli toplantısında, Tanju Özcan hakkında CHP Tüzüğünün 68. Maddesi 1- a) ve 1- b) fıkraları uyarınca KESİN ÇIKARMA CEZASI verilmiştir."

Özcan, gelişmeye dair T24’e yaptığı değerlendirmede "Karar hukuki değil, siyasi baskıya boyun eğdiler. Yargı yoluna gideceğim" dedi.

Özcan, suçlamalarla ilgili ilk itirazında "somut olarak neyle suçlandığımı bilmiyorum" dediğini hatırlatarak, "Karar bana dün tebliğ edildi, bugün de avukatıma gönderdim 7 gün süreniz var demişler. Daha birinci gün, çok büyük bir usul hatası yapıldı, yargı yoluna gideceğim" dedi.

"Burası Bay Kemal’in partisi değil, Atatürk’ün partisi, partide kalabilmek için mücadele vereceğiz" ifadesini de kullanan Özcan, Parti'de tüm kurulların Genel Başkan'a bağlı olduğunu ancak Tüzük gereği Yüksek Disiplin Kurulunun bunun dışında olması gerektiğini belirtti ve ekledi:

"Ama genel başkan her kurultayda anahtar liste suretiyle YDK üyelerini kendisi belirliyor. YDK’daki arkadaşlarımız Kılıçdaroğlu’nun baskısına boyun eğmiş. Hukuki karar vermediler, siyasi baskıya boyun eğdiler. Ayrıca bir önceki kurultayın üzerinden üç yıllık süre doldu. YDK’nın bu kararı vermeye hukuken yetkisi de yoktu. Partide kalmak için mücadele vereceğiz. Yargı yoluna gideceğim."

İtirazları kabul edilmezse nasıl bir yol izleyeceğinin sorulması üzerine ise, "Şu an bağımsız belediye başkanıyım. Hukuki süreci gördükten sonra bir değerlendirme yapabilirim, şu an için bir şey diyemiyorum." yanıtını verdi.

Tanju Özcan Bolu Bolu Belediye Başkanı ihraç edildi Cumhuriyet Halk Partisi CHP