Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Disipline Sevk Edilecek

TAKİP ET

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bir kadınla ilgili kullandığı ifadeler sebebiyle CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın disipline sevk edileceğini açıkladı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Armağan Çağlayan'ın YouTube programına katıldığı sırada siyasette yaşadığı komik anılarla ilgili soru üzerine, "Bir açılış yapıyoruz, Bolu'da acelem de var. Bir tesettürlü bayan geldi. 'Tanju Bey bir konu var konuşabilir miyiz' dedi. Ben de 'Hemen Ankara'ya dönmem lazım. Özel değilse burada konuşabilir misiniz" dedim. 'Sıkıntı yok' dedi. 'Benim bebeğim yok. Bana yardımcı olur musunuz" dedi. 'Hanımefendi ben size nasıl yardımcı olabilirim' dedim. Meğer kadın tüp bebek tedavisi olmak istiyormuş. Tabii öyle konuya böyle girince çevredekiler gülüyor. Benim böyle çok fazla anım var" demişti. 

Sözlerinin ardından vatandaşların tepkisini çeken Özcan üzgün olduğunu ifade ederek, "Armağan Çağlayan'ın programına katıldım. Program zaten magazin ağırlıklı. Orada bana ne yapmak istediğimi sordu. Ben de siyasetin mizahi yönlerini öne çıkaran bir kitap yazmak istediğimi söyledim. Çok fazla mizah dolu anılarımız da var. Bunları yazmak istediğimi söyledim. Sonra aklıma gelen ilk esprili anımı anlatmamı istedi. Aklıma bu anı geldi. Keşke gelmeseydi. Şundan dolayı üzüntü duyuyorum. Bu yaşanmış bir olay. O program bir magazin ağırlıklı program. Benim gibi tecrübeli bir siyasetçinin o anıyı orada anlatmaması gerekiyordu. Ama benim orada amacım kadınlarımızı rencide etmek değil. Hiçbir zaman kadına el kaldırmış, şiddet göstermiş bir insan değilim. Bunu herkes bilir. Kadınlara ne kadar saygılı olduğumu herkes bilir. Ben bunu kadınları incitmek için yapmadım. Ama yine de bu anıyı anlattığım için üzgünüm. O anda ağzımızdan o anı çıktı" şeklinde konuşmuştu.

Özcan'ın eleştirilerin hedefi olması üzerine CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Özcan’ın ‘uyarılması’ talebiyle disipline sevk edileceğini açıkladı.

bolu belediye başkanı tanju özcan disiplin sevk edilecek