Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: Su Vermiyorum Demedim ki

TAKİP ET

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yabancı vatandaşlara yönelik açıklamalarını savundu.

Bolu'da yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlardan 10 kat fazla su faturası ücreti alacağını açıkladıktan sonra kendi partisi dahil pek çok cepheden eleştirilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kendisine tepki gösterenlere yanıt verdi.

Özcan, "Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz olan, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı ücretlerde 10 kat zam yapacağız. Türk vatandaşıyla yabancı uyruklu vatandaş aynı fiyattan suyu kullanamayacak. 10 kat suya, 10 kat katı atık vergisi ücretine zam yapacağız” açıklaması yüzünden eleştirildiğini ancak bu eleştirilerin yersiz olduğunu söyledi.

"Ben 'Su vermiyorum' demiyorum ki. Ben sadece 'Benim vatandaşımdan daha fazla ücret ödeyeceksin' diyorum. Bu da benim hakkım" diyerek kendisini savunan Özcan, partisinden yapılan kendisine yönelik eleştiriler için de “Benin sözlerim partiyi bağlamaz” dedi.

Halka Soralım, Halk Karar Versin

Göçmen meselesinin önemli bir sorun olduğuna dikkat çeken Özcan, "Meclisin bir devlet politikası oluşturması lazım. Gerekirse ‘göçmenler kalsın mı gitsin mi’ diye halka soralım. Referandum sandığı koyalım ve halk karar versin. Ben cevabı biliyorum ama farklı cevap bekleyenlerin yürekleri yetiyorsa, sandığı koysun” diye konuştu.

Özcan, göçmenlere yardımı kesmesi sebebiyle hakkında başlatılan soruşturmanın da takipsizlikle sonuçlandığını açıkladı.

bolu belediye başkanı tanju özcan su faturası yabancı uyruklu vatandaş açıklama