Bolu Belediyesi'nde Bıçaklı Saldırı Girişimi: Tanju Özcan'ın Odasına Girmek İstedi

TAKİP ET

Bolu'da bıçaklı bir saldırgan Bolu Belediyesi'ni bastı.

Bolu'da Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın bulunduğu kata gelen bıçaklı saldırgan etkisiz hale getirildi.

Bolu Gündem'de yer alan habere göre, saat 11.30 sıralarında meydana gelen olayda, H.H. isimli kişi Tanju Özcan'ın makam odasının önüne gelerek başkanla görüşmek istediğini söyledi.

Bağırmaya başlayan H.H., Özcan'ın polis korumaları tarafından uyarıldı. İkazlara uymayan H.H., daha sonra cebinden çıkardığı bıçağı savurmaya başladı.

Koruma polisi olaya müdahale edip H.H.'nin elindeki bıçağı alırken, olay 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildi.

H.H. gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. H.H'nin Bolu'da pazarcılık yaptığı öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Yaşanan olayın ardından basın toplantısı düzenleyerek bilgi veren Tanju Özcan, şu şekilde konuştu:

"Makam odama kimliği belirsiz bir şahıs gelerek bağırmış, çağırmış ve arkadaşlarımı tehdit etmiş. Daha sonra polis tarafından gözaltına alındı. Bana yönelik tehditler artmıştı. Özellikle PKK ve onun uzantıları tarafından uzun süredir tehditler alıyordum. Bu sebeple bir süredir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından makamımın önüne koruma polisi tahsis edilmişti. Burada 500 kişi çalışıyor. Elinde biri bıçakla geliyor ve tehditler savuruyor. Bu durumdan çalışan arkadaşlarımız da etkilendi. Ben tehditlere boyun eğmem. Ama belediye çalışanlarıma bir zarar gelirse o kişi ve kişilerin dünyayı başlarına yıkarım. Güvenlik konusunda iyi değiliz. İnsanlar bize kolay ulaşması adına güvenliği sıkı tutmadık ama bundan sonra sıkı güvenlik tedbirleri alacağız. Yaşanan son olayı emniyet yetkilileri tüm detaylarıyla araştırıyor. 3-5 çapulcunun bizi tehdit etmesi çok önemli değil." 

Bolu Belediyesi Bolu tanju özcan bıçaklı saldırgan