Bolu'da Gizemli Salgına Teşhis Konulamadı: 20 Kişi Zehirlendi, 8 Kişi Yoğun Bakıma Alındı

TAKİP ET

Bolu'nun Yuva köyünde 20 kişi zehirlendi, 8 kişi yoğun bakım altına alındı.

Bolu'ya bağlı Yuva köyünde salgın çıktı. Aralarında çocukların da bulunduğu 20 kişi mide bulantısı ve kanlı ishal şikayetleriyle hastaneye giderek muayene yağtırdı. Vatandaşlarda enfeksiyon tespit edilmesi üzerine tedaviye başlanırken 20 kişiden 8'i yoğun bakıma alındı.

İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından köyde başlatılan çalışmada köyün içme suyunun sağlandığı depodan test yapılmak üzere numune alındı.

Oğlu hastaneye kaldırılan Sezgin Aydoğan, 12 yaşındaki oğlunda şiddetli karın ağrısı, kanlı ishal ve halsizlik görüldüğünü söyledi. 3 gün önce hastaneye gittiklerini belirten Aydoğan, "Doktorlarımızın kontrolü sonrasında yatış kararı aldık. Doktorlar kesin bir teşhis koyamıyor. Bağırsak enfeksiyonu ile alakalı olabileceğini söylüyorlar. Tedavi süreci burada devam ediyor. Tam sayısını bilmiyorum ama 10-15’in üzerinde kişide aynı rahatsızlık ve aynı belirtiler var. Yetişkinlerde de duyduklarım oluyor. Benim çocuğumun durumu diğer çocuklara göre bir nebze daha iyi. Yeğenlerimi Ankara’ya gönderdik. Orada diyalize girecekler" ifadelerini kullandı.

Sedat Keskinkılıç ise annesi ve kayınvalidesinin rahatsızlandığını belirterek "Sayı vermek gerekirse yaklaşık 8-10 hanede var. Annemin durumu ciddi. Bayramın dördüncü gününden beri hastanede yatıyor. Kayınvalidemin de yatışını yaptık. Neden olduğunu bilemiyoruz. Annemde var bende yok. Annem haricinde sadece kayınvalidem bu rahatsızlık var, aynı evde yaşayan diğerlerinde yok. Aynı besinler, aynı ortam ama nedenini bilemiyoruz" dedi.

bolu yuva köyü gizemli salgına teşhis konulamadı 20 kişi zehirlendi 8 kişi yoğun bakım alındı Sezgin Aydoğan Sedat Keskinkılıç