Boris Johnson: 2. Çin Virüsü Karantinası Ekonomi İçin Yıkıcı Olur

TAKİP ET

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Çin virüsü nedeniyle ilan edilecek ikinci sokağa çıkma yasağının ülke ekonomisi için felaket olacağını söyledi.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Boris Johnson, ikinci kez ülke genelinde uygulanacak sokağa çıkma yasağının ülke ekonomisi için yıkıcı olacağını söyledi.

İkinci kez ilan edilecek sokağa çıkma yasağı hakkında Johnson, "İkinci kez ülke çapında sokağa çıkma yasağını istemiyorum. Bence bu, ülke için tamamen yanlış ve bunu engellemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Johnson konuşmasının devamında, "Karantina kararının yıkıcı sonuçları olacağı kesin, bundan kaçınmak için belirlediğimiz yöntemlerle hastalığı yendiğimizden emin olmalıyız. İnsanların altı kişi kuralıyla ilgili veya başka açılardan hükümetin kişisel özgürlükleri kısıtlamada fazla ileri gittiğine dair yorumlarını görüyorum; onları tamamen anlıyorum ve bunu olumlu da karşlıyorum ancak hastalığı yenmeliyiz" dedi.

6 Kişi Kuralı

İngiltere, geçtiğimize günlerde Çin virüsü önlemleri kapsamında 6 kişi kuralı getirdi. Kurala göre evde veya dışarıda 6 kişiden fazla kişi bir araya gelemeyecek. Kurala uymayanlara ise 100 ila 3200 Sterlin arası para cezası uygulanacak. 

boris johnson lockdown karantina sokağa çıkma yasağı 6 kişi kuralı ekonomi ingiltere virüs Çin virüsü korona corona