Boris Johnson Brexit Hakkında Açıklama Yaptı

TAKİP ET

Birleşik Krallık ile Avrupa Birliği arasındaki ayrılığın detayları henüz net değilken Boris Johnson konu hakkında açıklamalar yaptı.

Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, Avrupa Birliği tarafında "henüz bir önemli değişim" görünmese de, ülkesinin Brexit sonrası için bir ticaret anlaşmasının sağlanacağına yönelik daima umutlu olduğunu belirtti.

Anlaşmalı bir Brexit için daha alınacak çok yol olduğuna yönelik tavrını devam ettiren Johnson, "bu aşamada" anlaşmasız Brexit'in daha büyük olasılık olduğunu ifade etti. Johnson'ın sözcüsü de, Birleşik Krallık'ın, Brüksel ile "istedikleri zaman" görüşmeye hazır olduğunu ve bir anlaşma için "her yolu denemeye" hazır olduklarını belirtti

Johnson daya önceki bir açıklamasında, Brexit sonrası için ticaret anlaşmasıyla ilgili görüşmelerin başarısız olmasının kuvvetle muhtemel olduğunu söyleyerek, böyle bir durumda Birleşik Krallık'ın bir anlaşma olmadan ayrılacağını belirtti.

"Bir anlaşmaya varmamız pek muhtemel görünmüyor" diyen Johnson görüşmelerin balıkçılık konusunda tıkandığı ayrıntısını da paylaştı.

boris johnson brexit ab avrupa birliği ingiltere birleşik krallık balıkçılık ticaret