Boris Johnson: Çin ile Mücadelede Küresel Koalisyon Oluşturmamız Gerekiyor

TAKİP ET

İngiltere Başbakanı Johnson, Çin'in tek seçenek olmadığını dünyaya göstererek Çin ile mücadelede küresel bir koalisyon kurulması gerektiğinden bahsetti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile ABD Başkanı Joe Biden'ın gerçekleştirdiği telefon görüşmesi sonrası alınan bilgiler basında yer aldı.

Çin'in etkileri ve Çin ile mücadelenin gündeme alındığı görüşmede, İngiliz Sunday Times'ın aktardığına göre,  İngiltere İçişleri Bakanlığı, Çin casusu olmakla suçlanan kişilerin İngiltere'den sınır dışı edilmesini kolaylaştıracak bir casusluk yasası çıkartacak.

Johnson ve Biden, gelişmekte olan ülkelerin büyük bölümlerini çeşitli yollarla "satın alma" politikası güttüğünü belirttikleri Çin'i, aynı zamanda Afrika'nın da dahil olduğu bölgeleri "Çin borç batağına düşürmekle" suçladı.

Çin'in Bir Kuşak Bir Yol adlı projesinin 2013 yılında başlatılmasından beri ülkenin ekonomik ve siyasi nüfuzunu potansiyel olarak artırdığını dile getiren Johnson, bu durumla mücadele etmek için bir alternatif kurma önerisinde bulunarak “Ülkelerin seçme şansı olması için bir alternatif bulmalıyız. Batı'nın bunu yapması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Johnson, kendisinin ve Biden'in böyle bir proje olması durumunda milyonlarca sterlin harcamayı kabul ettiklerini belirtti. Ayrıca, İngiliz milletvekillerine konuşan Johnson, "Çin'in tek seçenek olmadığını göstermeliyiz. Küresel bir koalisyon oluşturmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 

boris johnson çin ingiltere abd bir kuşak bir yol proje mücadele karşı koalisyon birlik oluşturmalıyız gerekiyor telefon görüşmesi biden küresel birliktelik politika satın alma afrika çin borç batağı