Boris Johnson Güven Oylamasını Kazandı

TAKİP ET

Başbakan Boris Johnson, İngiltere parlamentosundaki güven oylamasını kazandı.

Geçtiğimiz hafta İngiltere hükümeti arka arkaya gelen istifalarla sarsıldı. Hükümetteki pek çok bakan ve bakan yardımcısının peş peşe istifa etmesini takiben iktidardaki Muhafazakar Parti mensuplarının baskılarına dayanamayan Başbakan Boris Johnson, Başbakanlık görevinden istifa edeceğini duyurmuştu.

Boris Johnson'ın istifa edeceğini duyurmasının ardından muhalefetteki İşçi Partisi, Johnson'ın hükümetten çekilmesi ve ülkeyi erken genel seçime götürmesine yönelik baskılarına karşı parlamentoda güven oylaması kararı alındı.

Güven oylamasında hükümet 238'e karşı 239 oyla güven tazeledi ve erken seçim ihtimali ortadan kalkmış oldu. İngiltere'nin yeni başbakanı erken genel seçimle değil, Muhafazakar Parti'deki Genel Başkanlık yarışıyla belli olacak. Boris Johnson da eski Başbakan Theresa May'in istifasının ardından aynı şekilde göreve gelmiş, ardından girdiği seçimde partisini birinci çıkarmıştı.

İngiliz Başbakanı Boris Johnson İstifa Etti


Muhafazakar Parti liderliği için süren yarışta halihazırda en büyük desteği toplayan isim Maliye Bakanı Rishi Sunak. Ayrıca eski bakanlar Penny Mordaunt, Liz Truss ve Kemi Badenoch da Genel Başkanlık için yarışan isimler arasında.

Boris Johnson'ın, İngiltere Başbakanlığı İçin Kimi Desteklediği Ortaya Çıktı

boris johnson ingiltere güven oylamasını kazandı ingiliz rishi sunak liz truss