Boris Johnson İcralık Olabilir: Şimdi de Borcunu Ödemediği Ortaya Çıktı

TAKİP ET

İngiltere'de bir mahkeme, Başbakan Boris Johnson'ın 535 sterlinlik borcunu ödemediğine hükmetti. Ancak bu durum, Çankırılı Boris'in ilk vukuatı da değil.

İngiliz basınına göre yaklaşık 6 bin 340 TL'ye karşılık gelen borca ilişkin hüküm, karar veri tabanına 26 Ekim 2020'de eklendi. Borcun alacaklısı ve niteliği henüz bilinmezken BBC'ye konuşan bir Başbakanlık yetkilisi, karara ilişkin "Hiçbir dayanağı olmayan, tamamen temelsiz bir iddia" diye yorum yaptı. Bahsi geçen yetkili, konunun mahkemeye nasıl taşındığını araştırdıklarını ve kayıttan düşürülmesi için harekete geçtiklerini de sözlerine ekled.

İngiltere'de mahkemeler, kişilerin borçlu oldukları parayı geri ödemediğine ilişkin karar alabiliyor. Hükûmetin resmî sitesinde, Başbakan'ın bu borcu ödenmemesi durumunda "bir icra memurunun kişinin evini ziyaret edebileceği" uyarısına yer verilmiş. Sitede karara rağmen borcun ödemesinin gecikmesi hâlinde ise kişinin yeniden mahkemeye başvurabileceği ve borçlunun başka masraflar ödemesi gerekebileceği ifade ediliyor. Ayrıca bankalar ve kredi şirketleri de bu bilgileri kredi verme aşamasında kullanabiliyor.

Çankırılı'nın Kirli Çamaşırları

Karara ilişkin haberler, Johnson'ın Başbakanlık konutundaki dairesinin tadilatı, bir yurt dışı seyahatinin ücretini kimin ödediği ve bu konuda parlamentonun doğru bilgilendirilip bilgilendirilmeği konusundaki tartışmaların ardından geldi.

Boris Johnson borç İngiltere Başbakan Birleşik krallık icra Başbakanlık konutu tadilat yurt dışı seyahati Boris Johnson tatil masrafı