Boris Johnson'ın Babası Fransız Vatandaşı Oldu

TAKİP ET

Milli Mücadele karşıtı vatan haini Ali Kemal'in torunu olan Stanley Johnson, Brexit'ten sonra AB ile bağını korumak istediği için Fransız vatandaşlığı aldığını doğruladı.

İngiliz Başbakanı Boris Johnson'ın babası Stanley Johnson, AB ile bağlarını korumak istediği için Fransız vatandaşı oldu.

Fransa Adalet Bakanlığı, annesi Fransa doğumlu olan Stanley Johnson'ın geçen Kasım ayında yaptığı başvurunun ardından Çarşamba günü vatandaşlık aldığını doğruladı. Açıklamada, "Bu karar yalnızca Stanley Johnson'ı ilgilendiriyor ve onun soyundan gelenleri kapsamıyor" denildi.

Stanley Johnson, Cuma günü PA Media'ya açıklamasında "Kesinlikle çok mutluyum ve bu kararın hangi düzeyde alındığı hakkında hiçbir fikrim yok, ancak bence çok güzel. Boris'ten 'Muhteşem' diyen tek kelimelik bir yanıt aldım" ifadelerini kullandı.

Stanley Johnson, vatandaşlık arama kararıyla ilgili olarak, annesi Fransız olduğu için 'asıl ve en önemli nedenin gerçekten duygusal sebepler olduğunu' söyledi. Johnson "Eğer doğru anladıysam, ben Fransızım. Annem Fransa'da doğdu, annesi tamamen Fransızdı ve büyükbabası da. Bu yüzden benim için zaten sahip olduğum şeyi talep etme meselesi. Her zaman Avrupalı ​​olacağım, orası kesin. İngilizlere de 'Avrupalı ​​değilsin' diyemezsin. Avrupa, tek pazardan daha fazlasıdır, Avrupa Birliği'nden daha fazlasıdır. Bununla birlikte, AB ile böyle bir bağın olması önemli" dedi.

boris johnson stanley johnson ali kemal fransız vatandaşı Brexit